Γ. Φέρχοφσταντ προς κυβέρνηση: Αντί να φυλακίζει δημοσιογράφους, να πει τι έγιναν τα χρήματα

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού, σε συνέχεια της μήνυσης που κατέθεσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά των δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου, εξαπέλυσε ο Γκι Φέρχοφσταντ.

Μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο ηγέτης της ευρωομάδας των Φιλελευθέρων καλεί την κυβέρνηση, αντί να συλλαμβάνει αυτούς που την αμφισβητούν, να εξηγήσει που πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ που έλαβε από την Κομισιόν για το προσφυγικό.

«Αντί η κυβέρνηση να φυλακίζει τους δημοσιογράφους που την αμφισβητούν, καλύτερα να εξηγήσει που πήγαν τα χρήματα της Κομισιόν!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Φέρχοφσταντ.

Νωρίτερα, το θέμα είχε προκαλέσει και την αντίδραση της Κομισιόν, με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να σημειώνει ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκφοβίζεται ο Τύπος», απαντώντας σε ερώτηση που της έγινε σήμερα σχετικά με τη μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» με αφορμή δημοσίευμα για τα κονδύλια της Ε.Ε. για το προσφυγικό και συγκεκριμένα για το καταυλισμό της Μόριας.

Φωτογραφία AP

liberal.gr