ΝΔ: Τα πρακτικά των Σκοπίων αποδεικνύουν πώς φτάσαμε στην εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών

Για τυχοδιωκτισμό και ερασιτεχνισμό στους χειρισμούς τους στο Σκοπιανό κατηγορεί τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών η αξιωματική αντιπολίτευση, μετά την αποκάλυψη των πρακτικών από τις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών των Σκοπίων

Επιβεβαίωση της ερασιτεχνικής και τυχοδιωκτικής αντιμετώπισης του εθνικού ζητήματος των Σκοπίων αποτελούν τα πρακτικά των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών της πΓΔΜ, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, επιρρίπτοντας προσωπικά τις ευθύνες στους κ.κ.Τσίπρα καιΚοτζιά.
Παράλληλα, σχολιάζοντας το περιεχόμενο των πρακτικών που δημοσιεύθηκαν, η Πειραιώς κάνει τρεις επισημάνσεις:

· Επιβεβαιώνεται, πλέον, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η κυβέρνηση στο πρώτο στάδιο της μυστικής διαπραγμάτευσης συμφώνησε στο απαράδεκτο όνομα “Μακεδονία του Ίλιντεν”. Και υπαναχώρησε μόνο μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι το όνομα αυτό αποτελούσε την επιτομή του αλυτρωτισμού της γειτονικής χώρας.

· Επιβεβαιώνεται ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν από την πρώτη στιγμή σε όλους ξεκάθαρη καθώς είχε γίνει απολύτως αντιληπτό, όχι μόνο στη διεθνή κοινότητα, αλλά και στην ηγεσία της Π.Γ.Δ.Μ. ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν επρόκειτο να συναινέσει σε μια συμφωνία όπως αυτή των Πρεσπών, είτε σήμερα, είτε -πόσο μάλλον- ως επόμενη κυβέρνηση. Είναι, δε, τραγική ειρωνεία ότι η επιβεβαίωση αυτή συμπίπτει με τη νέα θρασύτατη επίθεση της  κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου στη Νέα Δημοκρατία.

· Το σημαντικότερο όλων, όμως, από τις σημερινές αποκαλύψεις της Καθημερινής είναι ότι σύσσωμη η ηγεσία των Σκοπίων διαπιστώνει ότι η χώρα τους δεν θα βρει πιο βολική ελληνική κυβέρνηση από αυτή του κ. Τσίπρα. Είναι πραγματικά απίστευτο ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου παρουσιάζεται πρόθυμη να κλείσει μια συμφωνία άρον-άρον παραχωρώντας “μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς. Και φυσικά η κυβέρνηση των Σκοπίων έσπευσε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία εφαρμόζοντας την τακτική: “τώρα που γυρίζει”.

Η Νέα Δημοκρατία καταλήγει ότι «από όλα τα παραπάνω, γίνεται ξεκάθαρο πια γιατί οι ανεύθυνοι χειρισμοί των κ. Τσίπρα και Κοτζιά είχαν ως κατάληξη μια εθνικά επιζήμια συμφωνία για τη χώρα. Όπως γίνεται ξεκάθαρη και η απόλυτη συνενοχή του κ. Καμμένου που τους έδωσε το στυλό για να υπογράψουν τη συμφωνία των Πρεσπών, παριστάνοντας τον διαφωνούντα ενώ μέχρι και σήμερα στηρίζει απόλυτα την κυβέρνηση».

protothema.gr
6
SHARES