Καραμέρος: Δεν αρκούν οι διευκρινίσεις, η κυβέρνηση να εξηγήσει τι συμβαίνει με την εκχώρηση δημόσιας περιουσίας

Φίλια πυρά από τον αντιπεριφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Καραμέρο ο οποίος προανήγγειλε ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου

Στο ζήτημα εκχώρησης ακινήτων στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας βάσει υπουργικής απόφασης, παρενέβη με δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η κυβέρνηση πρέπει τοποθετηθεί στο θέμα και με σαφήνεια ώστε να μην υπάρχουν “σκιές” αυθαίρετης ή “εν κρυπτώ” εκχώρησης δημόσιας περιουσίας στις πόλεις μας. Δεν αρκούν οι διευκρινήσεις περί ελέγχων, εξαιρέσεων ή μνημονιακών υποχρεώσεων. Η αυτοδιοίκηση και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν, αφενός πώς διαμορφώθηκε ο κατάλογος -και στη βάση ποιων στοιχείων- ενδεχόμενης μεταβίβασης στην ΕΤΑΔ ΑΕ και άρα στο Υπερταμείο, ακινήτων του Δημοσίου και αφετέρου τι ισχύει σήμερα για τη δημόσια και κοινόχρηστη περιουσία της πόλης τους, κατηγορηματικά και χωρίς αστερίσκους».

Ο κ. Καραμέρος, εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης με την παράταξη της Ρένας Δούρου ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την πρόθεσή του να κατέλθει ως υποψήφιος για το δήμο Αμαρουσίου.

protothema.gr