ΝΔ: Να παραιτηθεί ο Παπαγγελόπουλος -Λειτουργεί ως συνήγορος της Χρυσής Αυγής

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε σε πογκρόμ συλλήψεων για επικοινωνιακούς λόγους.

Η δήλωση έγινε στη Βουλή, σε μια προσπάθεια του κυρίου Παπαγγελόπουλου να υπερασπιστεί τον Παύλο Πολάκη και τις δηλώσεις του ότι κάποιοι πρέπει να μπούνε φυλακή για να κερδίσει ο Σύριζα της εκλογές. Σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης κατηγόρησε τον Δημ. Παπαγγελόπουλου ότι χαρακτηρίζει τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής, διώξεις για λόγους εντυπώσεων, ότι λειτουργεί ως συνήγορος της Χρυσής Αυγής και ζητά την παραίτησή του, είτε την αποπομπή του.

Η δήλωση Παπαγγελόπουλου στην Βουλή:

«Ο κ.Πολάκης μήπως έχει παρεξηγηθεί σε αυτή την τοποθέτησή του; Μήπως  δεν εξέφρασε πρόθεση πολιτικών διώξεων αλλά την αγωνία του για την απονομή δικαιοσύνης με μπρουτάλ τρόπο; Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να μιλάει για πολιτικές διώξεις,  διότι η παρούσα κυβέρνηση  σεβάστηκε όλες τις  προϋποθέσεις σε υποθέσεις, και δεν έχει κάνει  καμία παρέμβαση. Θυμίζω το πογκρόμ συλλήψεων από την προηγούμενη κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους».

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος, αναφερόμενος στον τρόπο που αντιμετώπισε η προηγούμενη κυβέρνηση την Χρυσή Αυγή, μίλησε χθες για “πογκρόμ διώξεων που έγινε για επικοινωνιακούς λόγους”.

Με άλλα λόγια: Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι διώξεις των χρυσαυγιτών δεν έγιναν για λόγους ουσίας, αλλά για λόγους εντυπώσεων. Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης λειτουργεί ουσιαστικά ως συνήγορος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής στην εν εξελίξει δίκη.

Για την πρωτοφανή αυτή δήλωση, δεν μπορεί να παραμένει άφωνος ο κ. Τσίπρας. Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει είτε να παραιτηθεί, είτε να αποπεμφθεί. Σήμερα».

Πηγή: | iefimerida.gr