Ο Ν. Κοτζιάς ανοίγει το θέμα των «μυστικών κονδυλίων» του Άμυνας

Το θέμα των μυστικών κονδυλίων φέρεται αποφασισμένος να φέρει στη Βουλή ο Νίκος Κοτζιάς προκαλώντας νέους τριγμούς στην κυβέρνηση αφού στόχο του αποτελεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η διαχείρισή τους από τον Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Κοτζιάς παραιτήθηκε εκτιμώντας πως ο πρωθυπουργός τον άφησε ακάλυπτο όταν του επιτέθηκε ο Πάνος Καμμένος στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο επιχειρώντας να κατηγορήσει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών για τον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων στο υπουργείο του.

Ο Ν. Κοτζιάς επιτέθηκε ευθέως στον Π. Καμμένο και όπως αναφέρει το lykavitos.gr, επικαλούμενο πληροφορίες από στελέχη που βρίσκονται στον κύκλο συνομιλητών του, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου η Βουλή να ψηφίσει νόμο, με τον οποίο θα αποκτήσει την αρμοδιότητα να ελέγχει τα ονομαζόμενα «μυστικά κονδύλια» όλων των υπουργείων.

Μέχρι σήμερα, σημειώνουν τα ίδια στελέχη,από τον δημοκρατικό έλεγχο του Κοινοβουλίου περνάνε τα «απόρρητα κονδύλια» μόνον του υπουργείου Εξωτερικών, βάσει νόμου που αυτοβούλως προώθησε ο κ. Κοτζιάς και ψηφίστηκε από τη Βουλή στην αρχή του 2017.

Μάλιστα, υποστηρίζουν πως ο Νίκος Κοτζιάς επανέφερε την πρότασή του και στο χθεσινό υπουργικό ενώ και στο παρελθόν έχει ζητήσει να ισχύει ο ίδιος νόμος που εφαρμόζεται για το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με non paper που παρουσιάζει το lykavitos.gr, ο Νίκος Κοτζιάς εκτιμά ότι δέχθηκε επίθεση από τον Πάνο Καμμένο για το θέμα των μυστικών κονδυλίων ακριβώς λόγω της θέσεώς του και της προτάσεώς του να τεθούν όλα υπό τον αυστηρό έλεγχο της Βουλής.

liberal.gr