Η Ελλάδα τρώει τις σάρκες της για να κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και οι SPDδες εκλογές..

 

Στη χώρα με τις μικρότερες επενδύσεις (ως ποσοστό του ΑΕΠ) και τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη, η κυβέρνηση κόβει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για να μοιράσει προεκλογικές παροχές. Μετά από επτά χρόνια, στη διάρκεια των οποίων οι επενδύσεις στη χώρα παραμένουν πολύ λιγότερες από τις ελάχιστες που χρειάζονται για να αποκατασταθεί το επενδεδυμένο κεφάλαιο που απαξιώνεται, οι αποσβέσεις δηλαδή, με τις συνολικές επενδύσεις, κατά την κυβέρνηση, να έχουν μηδενική αύξηση φέτος, αντί για 11% που η ίδια προέβλεπε, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στο εννεάμηνο είναι μειωμένο κατά 1.238 εκατομμύρια ευρώ έναντι του στόχου. Έτσι μαγικά εμφανίζει η χώρα τη δήθεν υπέρβαση στο πρωτογενές πλεόνασμα. Υπέρβαση ψεύτικη, που στηρίζεται επιπλέον και στη μη καταβολή δεκάδων χιλιάδων συντάξεων και εφάπαξ, που κατά παράβαση του μνημονίου κάνει η κα Αχτσιόγλου και που φουσκώνει κι αυτή πλασματικά το πρωτογενές πλεόνασμα, για να δώσει κοινωνικό μέρισμα ο ΣΥΡΙΖΑ του «καθαρού μυαλού» και των βρόμικων αριθμών.

Στον στραγγαλισμό της οικονομίας, που θα πληρώσουμε όλοι και προπαντός οι νέοι των 400 ευρώ που τους κλέβουν το μέλλον τους και τους καταδικάζουν να μεταναστεύσουν ή να φυτοζωούν και την απόπειρα εξαπάτησης της κοινωνίας, ευγενείς χορηγοί είναι και οι περίφημοι δανειστές. Με την Ελλάδα εκτός αγορών κοροϊδεύουν μέχρι τις ευρωεκλογές τα δικά τους εκλογικά σώματα για το «επιτυχημένο πρόγραμμα» και το «τέλος των μνημονίων», την ώρα που η Ελλάδα έχει τραγικά οπισθοχωρήσει στη διάρκεια του «επιτυχημένου» προγράμματος «μεταρρυθμίσεων» σε όλους τους δείκτες που μετρούν τις μεταρρυθμίσεις! Με πλέον πρόσφατο παράδειγμα τον δείκτη της Παγκόσμιας Τράπεζας για την επιχειρηματικότητα, όπου η Ελλάδα έπεσε κι άλλο το 2018 (από το 58 το 2014 έπεσε στο 72 φέτος), την ώρα που οι περίφημοι «θεσμοί» σφυρίζουν αδιάφορα και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι στρουθοκαμηλίζουν ή προκαλούν. Στην τελευταία κατηγορία εντάσσονται ειδικά οι SPDδες που περιφέρουν και τον ίδιο τον Τσίπρα ως μοντέλο αριστερού που «καθάρισε το μυαλό του» κι έγινε σοσιαλδημοκράτης, μπας και φάνε καμία ψήφο από το Die Linke και ανακάμψουν κάπως από το τραγικό 14% στο οποίο έχουν καταντήσει.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με συνέπεια το σχέδιό του για την προλεταριοποίηση της Ελλάδας. Την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης και των οικονομικά ελεύθερων και ανεξάρτητων Ελλήνων, που ζουν χάρη στη δική τους δουλειά και οικονομίες και την μετάπτωσή τους σε εξαθλιωμένους από τη φορολογία και την υπανάπτυξη νέους προλετάριους, που περιμένουν να κάνουν Χριστούγεννα με το επίδομα που θα τους μοιράσει ο κάθε ψεύτης πολιτικός το Δεκέμβριο. Για να τους τα πάρει πίσω διπλά και τρίδιπλα μέχρι να φτάσει το καλοκαίρι και φουσκούσουν και πάλι κατά 7-8 δισ. όσα χρωστά στα ταμεία και την εφορία.

Το μόνο θετικό σε όλα αυτά είναι ότι το ψέμα κι η απάτη έχει κοντά ποδάρια. Τα «κοινωνικά μερίσματα» τα μοίρασαν κάθε χρονιά οι Συριζαίοι με τις ίδιες ακριβώς απάτες και τα νούμερα τους στις δημοσκοπήσεις έμειναν με συνέπεια στον πάτο. Όσο η κάλπη πλησιάζει γίνονται ασφαλώς και πιο αδίστακτοι, αλλά όπως θα τους έλεγαν και οι συνεργάτες του Άκη, που τους επιδαψιλεύουν τελευταίως με δημόσια και κομματικά αξιώματα, το «δώστα όλα» πολλοί αγάπησαν αλλά ουδείς το έφερε εις πέρας με επιτυχία. Οι εκλογείς και παίρνουν τα χρήματα και μετά μαυρίζουν τους απατεώνες δημαγωγούς.

Του Θόδωρου Σκυλακάκη*

*Ο κ. Θόδωρος Σκυλακάκης είναι πρόεδρος της Δράσης