Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι απέναντι σε κάθε μορφής κατάληψη -Αλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις

Βολές κατά της κυβέρνησης, αλλά και του πρωθυπουργού, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις καταλήψεις στα σχολεία. Χαρακτηριστικά ανέφερε «άλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις».

«Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε μορφής κατάληψη. Άλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις. Θέλω με την ευκαιρία αυτή, να πω ότι καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση όλων όσοι σήμερα επιλέγουν να βρεθούν απέναντι στην κακή συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Όμως, κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση ο υγιής πατριωτισμός να γίνει προσάναμμα ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού στα χέρια κάποιων επιτήδειων. Θα πρέπει όλοι μαζί να βρεθούμε απέναντι σε αυτούς οι οποίοι επιδιώκουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τη νέα γενιά εξυπηρετώντας έτσι τις αλλότριες δικές τους κομματικές επιδιώξεις. Ο κάθε Έλληνας και το κάθε νέο παιδί έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε αυτήν την κακή συμφωνία. Ας το κάνει, όμως, κρατώντας τα σχολεία ανοιχτά και σεβόμενος πάντα τους δημοκρατικούς θεσμούς της πατρίδας μας».

Παράλληλα ο κ.Μητσοτάκης είπε «Μέσα στο 2019 είναι βέβαιο ότι θα έχουμε εθνικές εκλογές και πιστεύω ότι θα γίνει πράξη το αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να ατενίσουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερο χαμόγελο, με περισσότερη αυτοπεποίθηση».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Πάτρα, την οποία επισκέπτεται με αφορμή την εορτή του πολιούχου Αγίου Ανδρέα.

Αναφερόμενος στην σημερινή εορτή του Αγίου Ανδρέα, είπε ότι «με αυτό τον τρόπο θυμόμαστε την ιστορία μας την ιστορία της Ορθοδοξίας» καθώς και ότι «η ιστορία του έθνους μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας.»

Με μικρούς και μεγάλους συνομίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΠάτραΜε μικρούς και μεγάλους συνομίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΠάτραΣτην Πάτρα για τη γιορτή του Πολυούχου Αγίου Ανδρέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης Στην Πάτρα για τη γιορτή του Πολυούχου Αγίου Ανδρέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πηγή:| iefimerida.gr