Π. Καμμένος: Η συμφωνία έχει πεθάνει, εκτός αν υπάρχει άλλη κάτω από το τραπέζι

 

Μετά τις καταγγελίες για την χρηματοδότηση από τον Τζ. Σόρος, ο Πάνος Καμμένος επανέρχεται επιβεβαιώνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τις συμφωνίες της κυβέρνησης που γίνονται κάτω από το τραπέζι.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι ο Ζ. Ζάεφ έχει ουσιαστικά αναιρέσει με τις δηλώσεις το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, «εκτός και αν έχει κάνει άλλη συμφωνία κάτω από το τραπέζι με τον κ. Κοτζιά».

Ξεκαθάρισε, πάντως, πατώντας σε δύο βάρκες ότι «συμφωνία για  μακεδονική γλώσσα και εθνότητα δεν περνά από την Βουλή».

Την ίδια ώρα, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευτεί για την κατάργησή της σε περίπτωση που η παρούσα Βουλή την κυρώσει, ενώ έκανε επίθεση… φιλίας στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

«Καλώ κύριο Μητσοτάκη να βγει δημοσιά τώρα και να πει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη να μην υπάρξει λύση με τον ορό Μακεδονία και να τον πάρω τώρα να τον πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε αρχικά αλλά λίγο αργότερα απέδειξε ότι η απειλή του είναι κενή περιεχομένου. Κι αυτό διότι ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ λέει άλλα στο εσωτερικό και άλλα στο εξωτερικό, οπότε δεν μπορεί να προχωρήσει.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι θα ρίξει την κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: « «Αν συνεχίσει η πολιτική που ακολουθεί σήμερα η κυβέρνηση των Σκοπίων. Να μιλά δηλαδή για εθνότητα ή γλώσσα ή ακόμα περισσότερο για μειονότητα εντός της Ελλάδας αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να έρθει στην Βουλή.

Αν για οποιοδήποτε λόγο έρθει η συμφωνία στην Βουλή δηλώνουμε ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία και τότε θα καλέσω τον κ. Μητσοτάκη πριν κάνει τις παλικαριές για πρόταση μομφής να δηλώσει δημόσια αν αποδέχεται τον όρο Βόρεια Μακεδονία. Όπως επίσης να δεσμευτεί πως αν ψηφιστεί στην παρούσα Βουλή τότε ο ίδιος θα την καταργήσει αν του δώσει ο λαός την εξουσία».

liberal.gr