Ενταση στη Θεσσαλονίκη πριν την ομιλία Τσίπρα -Προσαγωγές, διαμαρτυρίες και τηλεφωνήματα για βόμβες [βίντεο]

Τεταμένο είναι το κλίμα στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παλέ ντε Σπορ.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι πρωτοφανή καθώς 18 διμοιρίες ΜΑΤ (!) έχουν σπεύσει στη συμπρωτεύουσα για να αποφευχθούν επεισόδια καθώς είναι σε εξέλιξη δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Μία εκδήλωση διαμμαρτυρίας είναι από μακεδονικές οργανώσεις και εθνικιστές έξω από το Λευκό Πύργο και το Αλεξένδρειο και μία των αντιεξουσιαστών στην Καμάρα.

Καπνογόνα και ελληνικές σημαίες από ομάδες εθνικιστώνΚαπνογόνα και ελληνικές σημαίες από ομάδες εθνικιστώνΟμάδες εθνικιστών στη Θεσσαλονίκη πριν την ομιλία Τσίπρα -Φωτογραφία:Thanasis Kaliakoudas / SOOCΟμάδες εθνικιστών στη Θεσσαλονίκη πριν την ομιλία Τσίπρα -Φωτογραφία:Thanasis Kaliakoudas / SOOCΜακεδονικά σωματεία διαμαρτύρονται πριν την ομιλία Τσίπρα Μακεδονικά σωματεία διαμαρτύρονται πριν την ομιλία Τσίπρα Ενταση με ομάδες εθνικιστών στη Θεσσαλονίκη πριν την ομιλία Τσίπρα -Φωτογραφία:Thanasis Kaliakoudas / SOOCΕνταση με ομάδες εθνικιστών στη Θεσσαλονίκη πριν την ομιλία Τσίπρα -Φωτογραφία:Thanasis Kaliakoudas / SOOC

Και τηλεφωνήματα για βόμβες

Το κλίμα έντασης επέτειναν δύο τηλεφωνήματα για τοποθέτηση ισάριθμων βομβών στο Αλεξάνδρειο, λίγο πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Στις 19:22 της Παρασκευής, άγνωστος τηλεφώνησε στο site «zougla» αλλά και στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και σε ηχογραφημένο μήνυμα με γυναικεία φωνή, ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Παλαί Ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να μιλήσει ο πρωθυπουργός η οποία θα εκραγεί σε 30 λεπτά.

Το μήνυμα ήταν σχεδόν ακατάληπτο, διάρκειας λίγων δευτερολέπτων.

Στο τέλος του μηνύματος, αναφέρθηκε πως έχει τοποθετηθεί κι άλλος εκρηκτικός μηχανισμός επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Facecontrol και προσαγωγές

Η αστυνομία συνεχίζει τις προληπτικές προσαγωγές ατόμων με βάση… facecontrol πέριξ του Παλαί Ντε Σπορ, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν επεισόδια εντός του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Οι αστυνομικοί προσάγουν άτομα που βρίσκονται έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, ενώ και από το εσωτερικό του γηπέδου έχουν απομακρυνθεί πολίτες που κρίθηκαν ύποπτοι, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους ελληνικές σημαίες.

Οι προληπτικές προσαγωγές προκάλεσαν την αντίδραση των πολιτών, οι οποίοι ξέσπασαν εναντίον των αστυνομικών λέγοντας ότι θέλουν απλώς να ακούσουν την ομιλία του πρωθυπουργού.

Δείτε το βίντεο του thestival.gr

 

Πηγή:  | iefimerida.gr