Ε. Βενιζέλος: Η αποδιάρθρωση της μεσαίας τάξης λειτουργεί ως μοχλός για την αιχμαλωσία όλης της χώρας

Του Αλέξανδρου Διαμάντη-liberal.gr

Δριμύ κατηγορώ προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του Προϋπολογισμού. Aφού σχολίασε ότι δεν υπάρχει καμία επιστροφή στην κανονονικότητα, μίλησε για μια «Βαβυλώνια αιχμαλωσία της χώρας». Όπως εξήγησε αυτή οφείλεται στην «εγκληματική σύλληψη των υψηλών πλεονασμάτων», η οποία κατά τον ίδιο είναι μια κολοσσιαία παγίδα φτώχιας. Παράλληλα, παρομοίασε την διανομή μερίσματος, ως αναδιανομή μιζέριας, καταλήγοντας στο εξής συμπέρασμα: «Η  αποδιάρθρωση της μεσαίας τάξης λειτουργεί ως μοχλός για την αιχμαλωσία όλης της χώρας και την προσδοκία μίας επιδοματικής πολιτικής. Αυτό είναι ότι πιο αντιαναπτυξιακό!»

«Ο προϋπολογισμός αποτυπώνει τη ναρκοθέτηση της επόμενης κοινοβουλευτικής περιόδου τουλάχιστον μέχρι το 2022. Όσοι νομίζουν ότι μπορούμε να μιλάμε για προεκλογικές παροχές εγκληματούν σε βάρος της χώρας», είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για μια κυβέρνηση  φοβική, διχασμένη υπό την επιρροή του κοινωνικού αυτοματισμού.  Γι’ αυτό, όπως είπε, χρειάζεται εθνική στρατηγική και στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος προειδοποίησε εκ νέου για τη βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας που έχει να κάνει με την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους. Ειδικότερα, είπε το σύστημα δεν μπορεί να διατηρήσει  «ούτε τη βόμβα  των αναδρομικών συνολικά ούτε τη νέα γενιά δικών που θα προκαλέσουν εύλογα οι νέοι συνταξιούχοι με ίδια χρόνια ασφάλισης». «Δεν είναι τυχαίο ότι αργεί η απόφαση ΣτΕ», πρόσθεσε.

Επίσης, υπογράμμισε ότι ο προυπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση συνοψίζει όλες τις επιπτώσεις όλων των επιλογών που με ωμό και κυνικό τρόπο έγιναν αυτή την περίοδο. Σύμφωνα με τον Ε. Βενιζέλο υπάρχει ανεπανόρθωτη βλάβη μακράς διάρκειας  και επισήμανε ότι «έχουμε έξοδο από το Μνημόνιο, χωρίς έξοδο στις αγορές, χωρίς πιστοληπτική γραμμή με ένα αμφίβολο μαξιλάρι».

Καταδίκη της βομβιστικής επίθεση στον ΣΚΑΙ

Τέλος, ο Ε. Βενιζέλος καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. «Η ωμή εγκληματική ενέργεια κατά του ΣΚΑΙ στόχευε στην καρδιά της Δημοκρατίας όχι μόνο με την υλική δύναμη της έκρηξης,  αλλά με τον θρασύ  συμβολισμό της σιωπής που  ήθελε  να επιβάλλει. Ευτυχώς πέτυχε το αντίθετο. Αυτή είναι η δύναμη της δημοκρατίας και της πολυφωνίας. Δεν αρκεί όμως η καταδίκη τέτοιων ενεργειών. Απαιτείται αντίσταση κατά της διολίσθησης της δημοκρατίας.Κατά του εκβιασμού και της φθοράς των θεσμών», είπε.