Κουμουτσάκος: Εχουμε ΥΠΕΞ μερικής απασχόλησης και υπ. Αμυνας περιορισμένης υπευθυνότητας

Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Δυστυχώς σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία αυξημένης έντασης στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο, σε δύσκολες συνθήκες για την πατρίδα, στην κυβέρνηση υπάρχει υπουργός Εξωτερικών μερικής απασχόλησης και Υπουργός Άμυνας περιορισμένης υπευθυνότητας», τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

«Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ειδικά, τώρα που τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής & εθνικής ασφάλειας παρουσιάζουν τέτοια ένταση και όξυνση», επισήμανε ακόμη, ενώ σημείωσε ότι στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής δεν δόθηκε απάντηση για το τι οδήγησε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να κάνει την πολύ αυστηρή δήλωσή του.

«Στις δημοκρατίες παντού στον κόσμο την εξωτερική πολιτική χαράζει το υπ. Εξωτερικών. Αυτό έχει την ευθύνη. Το υπ. Εθνικής Άμυνας την υποστηρίζει προασπιζόμενο την εθνική ασφάλεια. Το ανάποδο, εκτός από αδιανόητο, είναι και επικίνδυνο», υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου στο ΑΠΕ:

«Δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε αμφισβήτηση από την Τουρκία του Διεθνούς Δικαίου & του status quo στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Θέλουμε τον διάλογο, αλλά ο διάλογος δεν μπορεί να είναι προϊόν της συγκεκριμένης πολιτικής που ενισχύει την ένταση. Ούτε να διανοηθεί η Άγκυρα ότι η ένταση μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις εξαναγκασμού της χώρας μας σε οποιαδήποτε μορφή διαπραγμάτευσης. Κανένας στην Ελλάδα δεν πρέπει, έμμεσα ή άμεσα να υποστηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο τέτοιες σκέψεις που μπορεί να υπάρχουν στην άλλη πλευρά.

Στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής δεν λάβαμε κάποια απάντηση σχετικά με το ποιοι ήταν οι συγκεκριμένοι λόγοι που οδήγησαν τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να κάνει αυτή την πολύ αυστηρή δήλωση.

Στις δημοκρατίες παντού στον κόσμο την εξωτερική πολιτική χαράζει το Υπ. Εξωτερικών.

Αυτό έχει την ευθύνη.

Το Υπ. Εθνικής Άμυνας την υποστηρίζει προασπιζόμενο την εθνική ασφάλεια.

Το ανάποδο, εκτός από αδιανόητο, είναι και επικίνδυνο.

Και για τη δημοκρατία και για το εθνικό συμφέρον.

Δυστυχώς σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία αυξημένης έντασης στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο, σε δύσκολες συνθήκες για την Πατρίδα, στην κυβέρνηση υπάρχει Υπουργός Εξωτερικών μερικής απασχόλησης & Υπουργός Άμυνας περιορισμένης υπευθυνότητας.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ειδικά, τώρα που τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής & εθνικής ασφάλειας παρουσιάζουν τέτοια ένταση και όξυνση».

Πηγή:| iefimerida.gr