Παρίσι: Τα άγρια επεισόδια και η οικονομική καταστροφή

eleftherostypos.gr     ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Άγρια επεισόδια για ακόμα ένα Σάββατο λαμβάνουν χώρα στους κεντρικούς δρόμους του Παρισιού από τις συγκρούσεις των 38.600 διαδηλωτών  των «κίτρινων γιλέκων»  με την αστυνομία.

Στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» σήμερα συμμετείχαν 38.600 άνθρωποι σε ολόκληρη τη Γαλλία, στις 18.00 τοπική ώρα, έναντι 66.000 τον περασμένο Σάββατο την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, 220 διαδηλωτές προσήχθησαν από τις αρχές σε ολόκληρη τη χώρα και 81 τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση. Στο Παρίσι, η αστυνομία προσήγαγε 179 ανθρώπους και 36 τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση.

«Οικονομική καταστροφή»

Την ώρα που για ακόμα ένα Σάββατο συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Παρίσι οι καταστηματάρχες μιλούν για οικονομική καταστροφή.  Όπως αναφέρει στο EleftherosTypos.gr ο Alexandre, ιδιοκτήτης καταστήματος με οπτικά: «Μιλάμε για οικονομική καταστροφή. Περίμενα αυτο το 15ήμερο για να βγάλω πολλές από τις υποχρεώσεις της χρονιάς. Φόρους και μισθούς και αντ αυτού, αυτοί που δεν έχουν καν δομημένα αιτήματα καταστρέφουν εμάς που παλεύουμε να συντηρήσουμε τις οικογένειες μας».

«Φοβάμαι. Αυτές οι μέρες ήταν πάντα χαρά για εμάς, έφερνα τα παιδιά μου στο μαγαζί τώρα που δεν έχουν σχολείο αλλά αυτές τις μέρες τα έχω κλεισμένα στο σπίτι και έρχομαι να περιφρουρήσω την περιουσία μου», λέει ο Χασάν, Μαροκινός μετανάστης με ταχυφαγείο σε παρακείμενο δρόμο της Champs-Élysées.

«Φρούριο» ο Πύργος του Άιφελ

Την ίδια ώρα, ο Πύργος του Άιφελ είναι σαν φρούριο. Ο φόβος γενίκευσης των επεισοδίων αλλά και τρομοκρατικού χτυπήματος μετά την επίθεση στο Στρασβούργο, οδήγησε τις αρχές στο να αυστηροποιήσουν στο έπακρο τα μέτρα ασφαλείας. Γύρω από τον Πύργο έχει ανεγερθεί ένας γυάλινος τοίχος με ελεγχόμενες εισόδους-εξόδους και πλήρη σωματικό έλεγχο όσων θέλουν να δουν το μνημείο με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των τουριστών που περιμένουν στην ουρά.