Μήνυμα Μητσοτάκη στην Αλβανία: Ο δρόμος προς την ΕΕ περνάει από το σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας

   protothema.gr       «Θα είμαστε πάντα κοντά στα αναφαίρετα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας» διεμήνυσε ο αρχηγός της ΝΔ

Μήνυμα στην Αλβανία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα που άκουσε από τον σύλλογο Βορειοηπειρωτών «Ομόνοια».

Με αφορμή την προκλητική στάση της αλβανικής κυβέρνησης που αρπάζει τις περιουσίες Βορειοηπειρωτών στη Χιμάρα, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε ένα μήνυμα που, όπως είπε, «δεν επιδέχεται καμίας απολύτως αμφισβήτησης».

«Η πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι ταυτισμένη με το σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας» τόνισε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι «θα είμαστε πάντα κοντά στα αναφαίρετα δικαιώματα της εληνικής μειονότητας».

dvvd
edf

Ο πρόεδρος της ΝΔ άκουσε κάλαντα και από τον σύλλογο Κρητών «Ασή Γωνιά» με ένα μικρό κορίτσι να του χαρίζει μια μαντινάδα με πολιτικό «άρωμα»:

«Η Αριάδνη είμαι εγώ και μίτο σου χαρίζω

Σκότωσε τον Μινώταυρο να βγούμε απ’ το γκρίζο
Όταν μπεις μες στον λαβύρινθο ποτέ να μην ξεχάσεις
Τον μίτο να τον εβαστάς στην έξοδο να φτάσεις
Του λιονταριού τη δύναμη Να έχεις σαν κυβερνήσεις
Και τς’ Αθηνάς τη σύνεση Θεριά να καταλύσεις».

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα είπαν στον κ. Μητσοτάκη τα παιδιά του κέντρου προστασίας ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου» από τον Δενδροπόταμο της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο «Φάρος του Κόσμου» λειτουργεί με την φροντίδα και την αγάπη της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, υπό την μέριμνα του π. Αθηναγόρα Λουκατάρη. Στόχος του είναι η προστασία, η δημιουργική απασχόληση και η ομαλή ένταξη των νέων του Δενδροποτάμου στην κοινωνία και κατ’ επέκταση η εξάλειψη των προκαταλήψεων εις βάρος των Ρομά σε όλη την Ελλάδα. Τα παιδιά ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την πρόσκληση και του τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα και άλλα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.