Μητσοτάκης: Εκλογές έως τον Μάιο και στόχος η αυτοδυναμία

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ-Ελεύθερος Τύπος 

Νέος κύκλος περιοδειών ανά την Ελλάδα μετά τις γιορτές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Βολές προς Τσίπρα – Καμμένο

Μια μικρή χριστουγεννιάτικη «ανάσα» θα πάρει η Νέα Δημοκρατία καθώς το επιτελείο της Πειραιώς, αλλά και τα κομματικά στελέχη βρίσκονται σε προεκλογική τροχιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πεπεισμένος πως το απώτατο όριο των εκλογών θα είναι ο Μάιος του 2019 και σ’ αυτή την κατεύθυνση αναμένεται από τις αρχές του νέου έτους να ξεκινήσει σταδιακά η ανακοίνωση υποψηφίων που θα μπουν για πρώτη φορά στη μάχη του σταυρού. Στη Νέα Δημοκρατία οι κομματικές μηχανές δουλεύουν στο φουλ και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές με έμφαση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στις περιφέρειες.

Ο πρόεδρος του κόμματος, αμέσως μετά τις γιορτές, αναμένεται να ξεκινήσει νέο κύκλο περιοδειών ανά την Ελλάδα αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα για να στηρίξει τους υποψήφιους περιφερειάρχες της Ν.Δ. και να προβάλει τις βασικές θέσεις του κόμματος ανά περιφέρεια. Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι η Ν.Δ. θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές και μέχρι την κάλπη ο κ. Μητσοτάκης θα κινείται με στόχο τη διεύρυνση της παράταξης.

Σκοπιανό

Παράλληλα, το βλέμμα βρίσκεται στη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και στις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία. «Επί της ουσίας, δεν έχουμε υπουργό Εξωτερικών και υπουργός Αμυνας είναι ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος μπροστά στο πολιτικό του τέλος δεν διστάζει πλέον να λέει ό,τι θέλει», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με τους πολιτικούς συντάκτες στο καθιερωμένο τραπέζι που τους παραθέτει την περίοδο των Χριστουγέννων.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας για το Σκοπιανό, πρόσθεσε τα εξής: «Σημασία έχει να φύγει αυτή η κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατόν και μακάρι αυτό να συμβεί πριν από τη συμφωνία των Πρεσπών προκειμένου οι πολίτες να αποφασίσουν για το εθνικό θέμα. Αν φύγει ο κ. Καμμένος από την κυβέρνηση δεν βλέπω πώς μπορεί ο κ. Τσίπρας να συνεχίσει να κυβερνά, έχοντας χάσει επί της ουσίας τη δεδηλωμένη. Γι’ αυτό βλέπω ως απώτατο όριο εκλογών τον Μάιο», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Καμία αμφισβήτηση

«Δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε αμφισβήτηση από την Τουρκία του Διεθνούς Δικαίου & του status quo στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Θέλουμε το διάλογο, αλλά ο διάλογος δεν μπορεί να είναι προϊόν της συγκεκριμένης πολιτικής που ενισχύει την ένταση», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος (ΑΠΕ). «Ούτε να διανοηθεί η Αγκυρα ότι η ένταση μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις εξαναγκασμού της χώρας μας σε οποιαδήποτε μορφή διαπραγμάτευσης. Κανένας στην Ελλάδα δεν πρέπει, έμμεσα ή άμεσα, να υποστηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο τέτοιες σκέψεις που μπορεί να υπάρχουν στην άλλη πλευρά.

Στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής δεν λάβαμε κάποια απάντηση σχετικά με το ποιοι ήταν οι συγκεκριμένοι λόγοι που οδήγησαν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και κυρίως τον υπουργό Εθνικής Αμυνας να κάνουν αυτές τις δηλώσεις. Στις δημοκρατίες παντού στον κόσμο την εξωτερική πολιτική χαράζει το υπ. Εξωτερικών. Αυτό έχει την ευθύνη», δήλωσε ο Γ. Κουμουτσάκος.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου