Χιονάνθρωποι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης -Στα λευκά όλη η πόλη [εικόνες]

iefimerida.gr       Μαγικές εικόνες καταγράφονται από το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από το χιονιά που έφερε η κακοκαιρία «Σοφία», με τις περισσότερες γωνιές της πόλης να θυμίζουν κάτι από… Αλπεις.

Οι χιονάνθρωποι είχαν την τιμητική τουςΟι χιονάνθρωποι είχαν την τιμητική τουςΧιονάνθρωποι «ξεπηδούν» σε αυτοκίνητα και σε κάθε σοκάκιΧιονάνθρωποι «ξεπηδούν» σε αυτοκίνητα και σε κάθε σοκάκιΟ δημιουργός του συγκεκριμένου χιονάνθρωπου είχε μεράκι!Ο δημιουργός του συγκεκριμένου χιονάνθρωπου είχε μεράκι!

Από το κέντρο και τον Λευκό Πύργο, έως τα σοκάκια στα προάστια και το μεταμορφωμένο -κατάλευκο (!)- γήπεδο Χαριλάου του Αρη, η συμπρωτεύουσα δείχνει, παρά τα προβλήματα, να το απολαμβάνει.

Σπάνια εικόνα από τον Λευκό Πύργο Σπάνια εικόνα από τον Λευκό Πύργο Η χαρά του... χιονιού!Η χαρά του… χιονιού!

Το γεγονός ότι η σφοδρή χιονόπτωση, που προκάλεσε η κακοκαιρία «Σοφία», ξεκίνησε την Παρασκευή έδωσε την ευκαιρία τους Θεσσαλονικείς να κάνουν το Σαββατοκύριακο μια εκδρομή στην… πόλη τους.

Το παγωμένο στάδιο ΧαριλάουΤο παγωμένο στάδιο ΧαριλάουΤο χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα στο γήπεδο του ΑρηΤο χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα στο γήπεδο του ΑρηΘα μπορούσε κάλλιστα να είναι εικόνα από γήπεδο της βόρειας Ευρώπης

Ετσι, από το πρωί του Σαββάτου, παιδιά παίζουν χιονοπόλεμο στους δρόμους, άλλοι κάνουν… σκι, ενώ στήνονται ακόμη και χιονάνθρωποι μπροστά στην παραλία.

Κάποιοι δείχνουν να μη βγαίνουν από τη ρουτίνα τουςΚάποιοι δείχνουν να μη βγαίνουν από τη ρουτίνα τους

Αλλοι, πάλι, δείχνουν να έχουν αφήσει τελείως πίσω την καθημερινότηταΑλλοι, πάλι, δείχνουν να έχουν αφήσει τελείως πίσω την καθημερινότητα

Χιονάνθρωπος ή... χιονοπόλεμος;Χιονάνθρωπος ή… χιονοπόλεμος;

Υπενθυμίζεται ότι στο αεροδρόμιο της πόλης, κυρίως λόγω της χαμηλής νέφωσης, επικρατεί… «αλαλούμ». 

Εικόνες για καρτ ποστάλ «δίνει» η σημερινή ΘεσσαλονίκηΕικόνες για καρτ ποστάλ «δίνει» η σημερινή ΘεσσαλονίκηΕνα χριστουγεννιάτικο δέντρο με τον πλέον... φυσικό στολισμόΕνα χριστουγεννιάτικο δέντρο με τον πλέον… φυσικό στολισμόΗ Θεσσαλονίκη, σήμερα, δεν θυμίζει σε τίποτα ελληνική πόληΗ Θεσσαλονίκη, σήμερα, δεν θυμίζει σε τίποτα ελληνική πόλη

Πηγή:| iefimerida.gr