Οταν ο Δανέλλης ζητούσε την υποστήριξη της ΝΔ

iefimerida.grΤο έδαφος για την προσχώρηση του στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανές πως προετοιμάζει ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

Ως προάγγελος των επόμενων κινήσεων του εκλαμβάνεται η δήλωση που έκανε σήμερα σχετικά με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην παραπαίουσα κυβέρνηση Τσίπρα.

«Στη ζωή μου έχω μάθει να παίρνω τις ευθύνες που μου αναλογούν και να είμαι συνεπής στις απόψεις και στις αρχές μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, συνδέοντας τη στήριξη του προς την κυβέρνηση με τη συμφωνία των Πρεσπών -εφόσον το ζήτημα «είναι συνδεδεμένο», όπως είπε.

H δήλωση περί συνέπειας, αποκτά άλλο ενδιαφέρον αν ρίξει κάποιος μια ματιά στην πολιτική διαδρομή και το βιογραφικό του κ. Δανέλλη τα τελευταία 20 χρόνια.

Υπήρξε βουλευτής του Συνασπισμού (1996-2000), ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (2009-2014) και βουλευτής του Ποταμιού (2015 μέχρι σήμερα) , αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι σε ανύποπτο χρόνο είχε ζητήσει τη στήριξη και της Νέας Δημοκρατίας!

Και μάλιστα δύο φορές με διαφορά λίγων εβδομάδων. Συγκεκριμένα το 2006, όταν ήταν δήμαρχος Χερσονήσου ο κ. Δανέλλης έστειλε δύο επιστολές στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου με τις οποίες ζητεί να έχει «την τιμή της στήριξης της Νέας Δημοκρατίας» για να επανεκλεγεί δήμαρχος. «Ζητούμε την αξιολόγηση του δημοτικού μας έργου, προκειμένου να έχουμε και αυτή τη φορά την τιμή της υποστήριξης της προσπάθειάς μας» γράφει χαρακτηριστικά.

Ως εκ τούτου, η δήλωση «συνέπειας στις απόψεις και τις αρχές» περνά σε άλλη διάσταση από τη στιγμή που ο κ. Δανέλλης στη διαδρομή του έχει υπάρξει βουλευτής ή έχει ζητήσει τη στήριξη όχι ενός, ούτε δύο, ούτε τριών, αλλά τεσσάρων κομμάτων…και τώρα ετοιμάζεται για μια καινούργια αρχή.

Οι επιστολές

Πηγή:| iefimerida.gr