Στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ ο Αριστείδης Φωκάς

liberal.gr   Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων προσχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αριστείδης Φωκάς, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μαζί με τον Πάνο Καμμένο. Υπενθυμίζεται πως ο Αριστείδης Φωκάς ήταν πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.

Σε δηλώσεις που έκαναν οι δύο πολιτικοί στο περιστύλιο της Βουλής, ο κ. Φωκάς σημείωσε πως αποδέχεται το κάλεσμα του Π. Καμμένου και εντάσσεται στους ΑΝΕΛ προκειμένου μαζί να αντιπαλέψουν τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε πως ο Α. Φωκάς είναι ένας βουλευτής σταθερός στις αρχές του και τον καλωσόρισε στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

«Καλωσορίζω τον κ. Φωκά στην ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Είναι ένας βουλευτής μαχητικός της Β’ Θεσσαλονίκης. Μέχρι την Κυριακή δεν είχαμε καν μιλήσει ποτέ, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ανταποκρίθηκε στο πατριωτικό κάλεσμα για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να αντισταθούμε απέναντι σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Στη μεν συμπολίτευση που θέλει να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεύτερον στην αντιπολίτευση, η οποία, κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό, δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμά μας να καταθέσουμε από κοινού μια πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με τη μόνη δέσμευση ότι η λύση που θα δοθεί δεν θα έχει τον όρο “Μακεδονία” και ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να ρίξει την κυβέρνηση για να υπογράψει ο ίδιος την Συμφωνία των Πρεσπών κάπως διαφορετική» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

«Ο κ. Φωκάς ήταν πάντα συνεπής στις αρχές του και στις αρχές που εκπροσωπούμε οι ΑΝΕΛ» κατέληξε στην δήλωσή του ο κ. Καμμένος.

«Η Συνθήκη των Πρεσπών δεν διορθώνεται, καταργείται. Θα δώσουμε μάχη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες από εδώ και πέρα. Καλή επιτυχία στον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ» δήλωσε, από την πλευρά του, ο κ. Φωκάς.

Ο κ. Φωκάς είχε εκφράσει από χθες την πρόθεσή του αυτή, λέγοντας ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί «με οποιονδήποτε από το δημοκρατικό τόξο αντιστέκεται στη Συμφωνία των Πρεσπών» και δίνοντας συγχαρητήρια στον Πάνο Καμμένο για την παραίτησή του.

«Πρέπει να συνεργαστούμε οι Μακεδόνες βουλευτές. Δεν μιλάμε για συνεργασία σε κοινοβουλευτική ομάδα αλλά για πραγματική συνεργασία με όλους τους βουλευτές που είναι απέναντι στη συμφωνία» είχε δηλώσει. «Πρέπει να είμαστε μια γροθιά. Πολύ σωστά είπε ο κ. Καμμένος ότι δεν πρέπει να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών με κάτω από 180 βουλευτές».