«Σιγή ιχθύος» από Καρανίκα για την προώθηση εταιρίας κάνναβης

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΜΒΑΚΑ-eleftherostypos.gr

Εχει περάσει μία εβδομάδα «αφωνίας» της κυβέρνησης για το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο η αδελφή του Νίκου Καρανίκα, Ξανθούλα Καρανίκα.

Απάντησε χωρίς να… απαντήσει η κ. Ξανθούλα Καρανίκα στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής για τη συνεργασία της με τη βασική εταιρία ανάπτυξης της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης και το ρόλο του αδελφού της στην προώθηση αυτών των επενδύσεων σε πολιτικό επίπεδο.

Με ένα e-mail η κ. Καρανίκα απαντά σε απειλητικό ύφος: «Είμαι υπάλληλος (και όχι σύμβουλος) σε κάποια νόμιμη ιδιωτική επιχείρηση και αυτό είναι ηθικό. Ανήθικοι δεν υπήρξαμε ποτέ και ούτε πρόκειται. Αν συνεχίσετε να μιλάτε για μπίζνες, θα προχωρήσουμε με το νόμο για συκοφαντία. Ξ. Καρανίκα».

Εχει περάσει μία εβδομάδα «αφωνίας» της κυβέρνησης για το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο η αδελφή του Νίκου Καρανίκα, Ξανθούλα Καρανίκα, εργάζεται στη βασική εταιρία ανάπτυξης της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, τη στιγμή που ο αδελφός της είναι πολιτικά υπεύθυνος από την κυβέρνηση για την επιχειρηματική ανάπτυξη του κλάδου.

Η ίδια, απαντώντας σε ερώτημα του «Ε.Τ.» της Κυριακής, επιβεβαίωσε ότι εργάζεται σε θυγατρική εταιρία του ομίλου Golden Greece Holdings, την εταιρία που έχει φωτογραφίσει ο αδελφός ως το βασικό επενδυτικό μοχλό που θα φέρει στη χώρα θέσεις εργασίας και λεφτά.

Μία εβδομάδα μετά το δημοσίευμα και δεν υπήρξε καμία από τις συνηθισμένες προσπάθειες υπεράσπισης του «εκλεκτού» του Μεγάρου Μαξίμου. Βέβαια, το είχαν κάνει νωρίτερα πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης, όταν παρουσιάστηκε το τελευταίο νομοσχέδιο της φαρμακευτικής κάνναβης, οι οποίοι εκθείασαν προσωπικά τον κ. Καρανίκα, καθώς χωρίς την επιμονή του δεν θα είχε προχωρήσει το νομοσχέδιο.

Ενας από αυτούς, ο πρώην υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος είχε δώσει τα εύσημα στον πρωθυπουργικό σύμβουλο «καθώς χωρίς αυτόν να μας πιέζει δεν θα έχει προχωρήσει».

Με την ίδια σκιώδη πίεση, φαίνεται πως άτυπα προκάλεσε κλείνοντας ραντεβού με τις διωκτικές Αρχές στο οποίο ζητούσε να είναι πιο προσεκτικοί με τις συλλήψεις καλλιεργητών κάνναβης, δείχνοντας εμμέσως την πιο «χαλαρή» στάση της κυβέρνησης, ακόμα και σε περιπτώσεις που οι Αρχές ενήργησαν με βάση το νόμο, όπως η Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος συλλαμβάνοντας δύο Ελληνες, οι οποίοι από ιστοσελίδα πουλούσαν χωρίς καμία άδεια και σε ποσοστά TΗC άνω του επιτρέποντος προϊόντα κάνναβης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής