Μητσοτάκης σε Ρώσους: Στο πρόσωπό μου θα βρείτε πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή

protothema.gr   Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ αλλά και με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ

Στην Ελλάδα και στο πρόσωπό μου θα βρείτε πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης τους συνομιλητές του στη Μόσχα.

Το πρωί, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολοντίν, ο οποίος τόνισε ότι «είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη χώρα με τόσο βαθιές και μακραίωνες σχέσεις με τη Ρωσία, όπως η Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης, από την πλευρά του, εξήγησε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να διευρύνει τις διμερείς σχέσεις της με τη Ρωσία.

Στη συνέχεια η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και ηγέτη του κυβερνητικού κόμματος “Ενωμένη Ρωσία” Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ σημειώνεται ότι με βάση το ρωσικό πρωτόκολλο, σε τέτοιου είδους κομματικές συνομιλίες δεν γίνονται δηλώσεις.

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, ενώ επίσης έγινε δεκτός από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

mits02
mits03
mits04
mits05
mits06
mits07
mits08