Ο Ρουμελιώτης ζητάει και τα ρέστα απ’ τον Στουρνάρα για την Attica Bank

protothema.gr  Λέει ότι δεν είναι εκτελεστικός πρόδρος – Απειλεί τον διοικητή της ΤτΕ με μηνύσεις – Δεν κάνει αναφορά στο δάνειο Πολάκη – Ίσχυρίζεται ότι καλείται για εξηγήσεις στην ΤτΕ επειδή ζήτησαν να ελεγχθούν τα δάνεια Καλογρίτσα – Τι απαντά η πλευρά του Γιάννη Στουρνάρα

Με επιστολή που παρέδωσε δικαστικός επιμελητής απάντησε ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης σε ακρόαση τη Δευτέρα από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στη σκιά της αποκάλυψης από το Πρωτο ΘΕΜΑ του καταναλωτικού δανείου Πολάκη ύψους 100.000 ευρώ που χορήγησε η Attica Bank ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος το Νοέμβριο του 2018, όπως είχε, επίσης, αποκαλύψει το ΘΕΜΑ, ξυλοκόπησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Attica Bank επειδη διαφώνησε ότι η κρατικά ελεγχόμενη τράπεζα μπορούσε να χορηγήσει δάνεια, ζητά να του παραδοθούν όλα τα έγγραφα, βάσει των οποίων προσκαλείται σε ακρόαση.

Όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του προέδρου της τράπεζας, επεδόθη, με δικαστικό επιμελητή, επιστολή του στην ΤτΕ, με την οποία ζητά να του δοθούν τα έγγραφα που δικαιολογούν τους εις βάρος του κακόβουλους και συκοφαντικούς -σύμφωνα με την πλευρά Ρουμελιώτη- χαρακτηρισμούς, ειδικότερα τους ισχυρισμούς ότι λειτουργεί ως εκτελεστικός πρόεδρος, επίσης ότι έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η παράδοση των εγγράφων είναι αναγκαία, ώστε να μπορέσει να ανατρέψει τους παραπάνω ισχυρισμούς, υποστηρίζει ο Π. Ρουμελιώτης. Σε διαφορετική περίπτωση προτίθεται να καταγγείλει δημοσίως τις παραλείψεις αυτές εκ μέρους της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός του, επισημαίνεται από το περιβάλλον του.

Ο πανεπιστημιακός κ. Ρουμελιώτης σημειώνει επίσης ότι η φήμη και η εμπειρία του έχουν κριθεί πολλάκις στο παρελθόν, τόσο στην Ελλάδα όσο όμως και στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι είχε φθάσει ως το αξίωμα του αν. διευθύνοντος συμβούλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Επιπροσθέτως, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμαυρώσει το παρελθόν του με κατασκευασμένες κατηγορίες, διαμηνύουν συνεργάτες του. Οι οποίοι έλεγαν ακόμη ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο Π. Ρουμελιώτης πρωτοστάτησε προκειμένου να γίνει έλεγχος στις νέες χρηματοδοτήσεις του Ομίλου Καλογρίτσα, οι οποίες είχαν εγκριθεί από ανώτατα εκτελεστικά στελέχη της Τράπεζας. Επίσης, όταν απαίτησε να επιστραφούν τα κόκκινα δάνεια πολιτικών κομμάτων στην Attica Bank από fund του εξωτερικού, ενέργεια που επίσης είχαν εγκρίνει τα ίδια εκτελεστικά στελέχη.

Τι απαντά η πλευρά του Γιάννη Στουρνάρα

«Η διαδικασία από μας προχωράει κανονικά» απάντησαν συνεργάτες του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα που εκλήθησαν να σχολιάσουν την επιστολή του προέδρου της Attica Bank Παναγιώτη Ρουμελιώτη.