Καθαρό προβάδισμα 9,5% της ΝΔ για Εθνικές Εκλογές στη Δυτ. Ελλάδα

liberal.gr

Προβάδισμα 9,5 ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση για τις βουλευτικές εκλογές στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με αναγωγή επί των εγκύρων. Η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 35,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 26,4%, ενώ το ΚΙΝΑΛ αναδεικνύεται τρίτο κόμμα με 11,4%.

Η δημοσκόπηση της DATA RC που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος» καταγράφει μεγάλη άνοδος της άνοδο της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τις προηγούμενες  βουλευτικές εκλογές, σε αντίθεση με το κυβερνών κόμμα που βλέπει τα ποσοστά του να υποχωρούν.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ πλησιάζει στη Δυτική Ελλάδα το 28,3% έναντι 20,8% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 9%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,1%.

Ενδιαφέρον εύρημα από τη δημοσκόπηση ότι 6 στους 10 πολίτες της Δυτικής Ελλάδας θεωρούν κακή τη Συμφωνία των Πρεσπών, γεγονός που επηρεάζει και την επιλογή του κόμματος που θα ψηφίσουν.

Σημειώνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε από 21 έως 27 Φεβρουαρίου σε δείγμα 620 ψηφοφόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ανδρών και γυναικών 17 ετων και άνω.