Κυρ. Μητσοτάκης: Οι σκοτεινοί δρόμοι της διαπλοκής θα αποκαλυφθούν

liberal.gr-Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δριμύ κατηγορώ κατά του Αλ. Τσίπρα και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Βέροια με αφορμή τις αποκαλύψεις για την υπόθεση του στενού συνεργάτη του Ν. Παππά, Μανόλη Πετσίτη, αλλά και τη συμφωνία των Πρεσπών. «Οι σκοτεινοί δρόμοι της διαπλοκής θα αποκαλυφθούν», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεσή της υποψηφιότητας του Π. Κόκκαλη με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα κάλεσε τους πολίτες στις εκλογές να «δείξουν την πόρτα στον κ. Τσίπρα».

Σκληρή ήταν η επίθεση του προέδρου της Ν.Δ. κατά του Μεγάρου Μαξίμου καλώντας τον Αλ. Τσίπρα να δώσει απαντήσεις για το σκάνδαλο Πετσίτη και τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους λογαριασμούς του αλλά και τη σχέση του με τον κύπριο δικηγόρο ο οποίος συνδέεται με τον Ν. Παππά μέσω και του ταξιδιού στη Βενεζουέλα καθώς και με την επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι σκοτεινοί δρόμοι της διαπλοκής θα αποκαλυφθούν» είπε τονίζοντας πως θα υπάρξει άπλετο φως στις υποθέσεις αυτές που οδηγούν ακόμη και σε παραιτήσει στελεχών που τις διερευνούν. Στο σημείο αυτό ανέφερε πως η προσπάθεια της Κυβέρνησης να πλήξει την αξιωματική αντιπολίτευση με αναφορές στη διαπλοκή ουσιαστικά γυρίζει σε βάρος της.

«Η ΝΔ είναι η μεγάλη λαϊκή κεντροδεξιά παράταξη που βρέθηκε πάντα απέναντι στα άκρα» είπε υπογραμμίζοντας πως «δεν είμαστε εμείς που για στενούς συνεργάτες μας, αποκαλύπτονται παράξενα πράγματα για ροή χρήματος για offshore από την Κύπρο, τις οποίες στήνουν οι δικηγόροι που βρίσκονται κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα πέσει και το τελευταίο φύλο συκής σε εκείνους που μας έλεγαν ότι έχουν μία άλλη ηθική, δεν υπάρχουν αυτά για την ΝΔ την παράταξη που έπεσε αλλά ξανασηκώθηκε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε σκληρές αναφορές εναντίον της κυβέρνησης για το σύνολο των χειρισμών της σε οικονομία και εθνικά θέματα: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μία πολιτική αλλαγή, στις εκλογές που έρχονται θα δείξουμε την πόρτα στον κ. Τσίπρα. Σε οχτώ εβδομάδες από σήμερα έχουμε εκλογές. Δύο τινά μπορούν να συμβούν, είτε θα έχουμε ευρωεκλογές μαζί με εθνικές, είτε ευρωεκλογές μόνες του. Στην δεύτερη περίπτωση οι ευρωεκλογές θα μετατραπούν σε εθνικές. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κινηθεί μέσα στην κοινωνία, είναι απομονωμένος μέσα στα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα έκανε εκτενείς αναφορές στους χειρισμούς της ΝΔ στο σκοπιανό και ειδικά στις κινήσεις του κόμματός του εντός του κοινοβουλίου.

«Έρχομαι σε μία εποχή στην Μακεδονία όπου οι Μακεδόνες αισθάνονται ταπεινωμένοι από μία κυβέρνηση που εμείς καταψηφίσαμε. Πού ήταν όλοι αυτοί που σήμερα υπερασπίζονται τους Μακεδόνες, όταν εμείς τους προειδοποιούσαμε όλους για τις ευθύνες που αναλαμβάνουν απέναντι στην ιστορία;

Είμαστε ένα ανοιχτό κόμμα και συζητάμε με όλους. Αλλά η ΝΔ στην συμφωνία των Πρεσπών προειδοποίησε για τα όσα ερχόντουσαν. Εξηγήσαμε με απόλυτη ειλικρίνεια ότι η κύρωση δημιουργεί αρνητικά τετελεσμένα που δύσκολα αλλάζουν. Καταθέσαμε πρόταση δυσπιστίας, όμως μία ετερόκλητη κυβέρνηση με ανταλλάγματα υπουργεία και θέσεις υπέγραψε τη συμφωνία.

Ο κ. Ζάεφ, σε μία συνέντευξη του πριν από δύο μέρες, είπε ξεκάθαρα ότι δέχθηκε τον όρο “Βόρεια Μακεδονία” γιατί ο κ. Τσίπρας έδωσε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Εκεί που είχαν πει έξι πρωθυπουργοί είπαν “όχι”, εκείνος είπε “ναι”» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση κλείνει έναν επώδυνο κύκλο για τα εθνικά θέματα και την οικονομία. Η ελληνική κοινωνία θα κάνει τον απολογισμό της. Από τον κ.Τσίπρα θα θυμάται συγκεκριμένα πράγματα. Βλέπω στην κοινωνία μία βουβή οργή. Δε θα του δώσουν τρίτη ευκαιρία, θα δώσουν πρώτη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης.

Ο κ.Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις αναπτυξιακές πολιτικές με στόχο την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και εξέφρασε για μία ακόμα φορά την στήριξή του στον Απόστολο Τζιτζικώστα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες.

«Καμία περιφέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ και όσον το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες στην ΝΔ. Οι εκλογές της 26ης Μαΐου, θα είναι η πρώτη ευκαιρία για να προσέλθουμε στην κάλπη για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια και θα πρέπει να κάνουμε όλοι έναν απολογισμό. Αυτές οι κάλπες όμως θα είναι μία καλή ευκαιρία για συμπόρευση ανθρώπων από πολλές πλευρές. Τους παλιούς μας συνοδοιπόρους, αλλά και παλιούς μας φίλους που τα τελευταία χρόνια κάπου τους χάσαμε.Αυτοί θα πρέπει να γυρίσουν στην ΝΔ, είναι το σπίτι τους. Θα συμπορευθούν όμως και με ανθρώπους από άλλους πολιτικούς χώρους. Έρχονται μαζί μας γιατί βλέπουν στην ΝΔ τη δύναμη της μετριοπάθειας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Να σημειωθεί ότι ένα απρόοπτο συνέβη στην Βέροια κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν παρεισέφρησαν στο πλήθος, που είχε συγκεντρωθεί για να ακούσει τον πρόεδρο της ΝΔ, τέσσερις Χρυσαυγίτες, που ήρθαν από την Κατερίνη και οι οποίοι επιχείρησαν να προκαλέσουν εντυπώσεις. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής άρχιζαν να φωνάζουν «κι εσείς τι θα κάνατε; Τα ίδια θα κάνατε με αυτούς» με τον κόσμο να τους αποδοκιμάζει και όταν συνέχισαν να ενοχλούν προκλητικά, απομακρύνθηκαν από την αίθουσα.