ΝΔ: Η βουβή οργή των πολιτών θα εκφραστεί εκκωφαντικά

eleftherostypos.gr   ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

Η διεύρυνση της επιρροής της Ν.Δ. θα επιδιωχθεί πρωτίστως στη βάση του θετικού πολιτικού λόγου και με έμφαση στην ατζέντα μείωσης φόρων και εισφορών, προσέλκυσης επενδύσεων, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αλλά και προώθησης ρεαλιστικών λύσεων σε πραγματικά προβλήματα.

Σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας για την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου βρίσκεται η Ν.Δ., η οποία ζητά την υποστήριξη των πολιτών όχι μόνο γιατί η ψήφος σε αυτή συνιστά τον αποτελεσματικότερο τρόπο για να τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διότι αποτελεί την πιο αξιόπιστη πολιτική επιλογή προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σταθερά μπροστά, χωρίς τον κίνδυνο νέας πολιτικής αστάθειας.

Μπορεί οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης να ανεβαίνουν σε όλα τα μέτωπα και η αποδόμηση των επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ να είναι συνολική, στον πυρήνα του μηνύματος της Ν.Δ., όμως, θα παραμένει η οικονομία, καθώς, αφενός μεν, πεποίθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι αυτή συνιστά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του κόμματός του, αφετέρου δε, ολοένα και περισσότεροι Ελληνες εναποθέτουν στην επερχόμενη πολιτική αλλαγή ελπίδες για επίλυση πραγματικών προβλημάτων.

Βασική διαπίστωση από τις περιοδείες του προέδρου της Ν.Δ. -που την προσεχή εβδομάδα προγραμματίζεται να επισκεφθεί την Αιτωλοακαρνανία- είναι, εξάλλου, ότι οι πολίτες περιμένουν τις εκλογές. Πρόκειται για μια «βουβή οργή», όπως τη χαρακτηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, προβλέποντας όμως ότι το βράδυ των εκλογών «θα εκφραστεί εκκωφαντικά».

Στην Πειραιώς υπάρχει βεβαιότητα ότι η λεγόμενη «σιωπηλή πλειοψηφία» έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από τον ΣΥΡΙΖΑ και μεγάλο στοίχημα για την αξιωματική αντιπολίτευση στην πορεία προς τις κάλπες θα είναι να την πείσει να εμπιστευθεί τη Ν.Δ., ώστε να διευρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η νίκη στις 26 Μαΐου – ημερομηνία διεξαγωγής του… πρώτου ημιχρόνου μίας αναμέτρησης που γαλάζια επιδίωξη είναι να λήξει με μία ισχυρή εντολή για πολιτική αλλαγή στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

Η διεύρυνση της επιρροής της Ν.Δ. θα επιδιωχθεί πρωτίστως στη βάση του θετικού πολιτικού λόγου και με έμφαση στην ατζέντα μείωσης φόρων και εισφορών, προσέλκυσης επενδύσεων, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αλλά και προώθησης ρεαλιστικών λύσεων σε πραγματικά προβλήματα.

Κατά την Πειραιώς αυτό αναμένουν από τη Ν.Δ. και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι και δεν είναι τυχαίο που ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ως βασικότερη διαπίστωση από τις δημοσκοπήσεις όχι την ευνοϊκή για το κόμμα του διαφορά στην πρόθεση ψήφου, αλλά το γεγονός ότι οι πολίτες ενδιαφέρονται πρωτίστως – και αυτό θα είναι κεντρικό κριτήριο ψήφου- για την οικονομία, τη μείωση των φόρων, τις νέες δουλειές.

Για την ατζέντα δηλαδή στην οποία θα επιμείνει η Ν.Δ. με στόχο τα μηνύματά της να γίνουν κτήμα όλων των Ελλήνων, χωρίς πάντως να σταματήσει να δίνει πολύ σκληρές απαντήσεις και σε κάθε επιδίωξη του κυβερνώντος κόμματος να επικεντρώνεται ο δημόσιος διάλογος σε ζητήματα που ευνοούν την ακραία πόλωση.

Θετικός λόγος

Η στρατηγική της Ν.Δ., προκειμένου να επικοινωνήσει το θετικό της μήνυμα, περιλαμβάνει και δύο επιμέρους πτυχές: Τη γεωγραφική κατάτμηση του προγραμματικού σχεδίου, ώστε να γίνει σαφής και η θετική επίδραση που θα έχει ανά περιοχή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόγραμμα για τις υποδομές, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και στο αναπτυξιακό σχέδιο για τη Βόρεια Ελλάδα.

Δεύτερη πτυχή συνιστά η επιλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξηγεί τα οφέλη στην πράξη από την υλοποίηση των πολιτικών της Ν.Δ. χρησιμοποιώντας στον δημόσιο λόγο του συγκεκριμένα παραδείγματα που προσφέρονται μέσα από την πληθώρα των περιοδειών του σε ολόκληρη τη χώρα, καταδεικνύοντας έτσι την ταύτιση της Ν.Δ. με πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Η γαλάζια ατζέντα θα έχει όμως και την ευρωπαϊκή της οπτική. Επενδύσεις, δουλειές, αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, καθώς και το μεταναστευτικό είναι ζητήματα που απασχολούν και την Ευρώπη και η Ν.Δ. ξεκαθαρίζει ότι την επόμενη ημέρα η χώρα θα βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων που διεξάγονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με δυνατότητα διεκδίκησης από καλύτερη θέση περισσότερων πόρων για τους αγρότες, για τη φύλαξη των συνόρων κ.ο.κ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
ELPEDISON
Εξοικονόμησε ρεύμα και αέριο για το σπίτι σου
«Βόμβα» στην Α1 μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός έχασε από το Περιστέρι
Βούτσης: Στην ολομέλεια της Βουλής, στις 18 Απριλίου, το θέμα των γερμανικών απο…
Υπο δρακόντεια μέτρα η καταμέτρηση ψήφων στις ματωμένες δημοτικές εκλογές της Το…
Ο υπεραθλητής-γιατρός Γιώργος Τσιάνος ετοιμάζεται για την αποστολή στο Έβερεστ
Η νέα σεζόν λατρεύει το χρώμα!