Ο Πολάκης εγκαινιάζει νοσοκομείο που δεν έχει γιατρούς… και δρόμο

eleftherostypos.gr-ΜΑΡΙΑ-ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Ο Παύλος Πολάκης διαφημίζει -προεκλογικά- τη νέα «επιτυχία» του και προαναγγέλλει εγκαίνια τύπου… Σαντορίνης

Για εγκαίνια που θυμίζουν… Σαντορίνη ετοιμάζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης, πανηγυρίζει για το νέο Νοσοκομείο Καρπάθου που λαμβάνει «σάρκα και οστά», απλώς μένουν κάποιες… λεπτομέρειες να ρυθμιστούν.

Οπως το γεγονός ότι δεν υπάρχει επάρκεια προσωπικού, αλλά και δρόμος πρόσβασης στο νοσοκομείο.Ο Παύλος Πολάκης σε καθημερινή βάση αναρτά τα καλά νέα στη Δημόσια Υγεία. Ενα από αυτά είναι ότι η Κάρπαθος θα αποκτήσει νοσοκομείο, ένα έργο που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο και υλοποιείται από τις Κτιριακές Υποδομές. Ο οργανισμός του νέου νοσηλευτικού ιδρύματος δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», με το νέο νοσοκομείο να αποκτά λειτουργική υπόσταση.

Βέβαια, μένουν πολλά θέματα να ρυθμιστούν, όπως η στελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος προκειμένου να επιτελέσει το σκοπό του και να μη συνεχίσουν οι διακομιδές και αεροδιακομιδές να αποτελούν καθημερινότητα, όπως συμβαίνει σήμερα στο νησί και όπως έχει δείξει και το παράδειγμα της Σαντορίνης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας υπολειτουργεί με ένα γιατρό ανά ειδικότητα. Συγκεκριμένα, υπάρχει μόνο ένας χειρουργός, ένας αναισθησιολόγος, ένας παιδίατρος, ενώ… κανένας νεφρολόγος. Κύρια αιτία για την οποία οι γιατροί δεν δείχνουν προθυμία για το Νοσοκομείο της Σαντορίνης είναι τα πολύ ακριβά ενοίκια στα σπίτια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, πάντως, παρά τα πολλά που έχουν ακόμη να γίνουν και στην περίπτωση της Καρπάθου, βιάζεται, όπως φαίνεται, για τα εγκαίνια. Σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εγκαινίων».