Εγκατέλειψε ομιλία η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου – Άφωνη έμεινε η Τσαπανίδου

eleftherostypos.gr

Η κα Χατζηγεωργίου ενοχλήθηκε όταν μερίδα του ακροατηρίου, διαμαρτυρήθηκε για την ομιλία της καθώς η υφυπουργός αντί να αναφερθεί στην προσφορά του νοσοκομείου, αρκέστηκε σε μια «διαφήμιση» των επιτευγμάτων της κυβέρνησης στον Τομέα της Υγείας.

Άφωνη μια ολόκληρη αίθουσα αφήσει η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, αφού εγκατέλειψε την ομιλία της γιατί άκουσε κάποιους να δυσανασχετούν από το κοινό.

 

Η κα Χατζηγεωργίου ενοχλήθηκε όταν μερίδα του ακροατηρίου, διαμαρτυρήθηκαν για την ομιλία της καθώς η υφυπουργός αντί να αναφερθεί στην προσφορά του νοσοκομείου, (όπως θα ταίριαζε στο πλαίσιο της εκδήλωσης)  αρκέστηκε σε μια «διαφήμιση» των επιτευγμάτων της κυβέρνησης στον Τομέα της Υγείας.

Την ώρα εκείνη, μάλιστα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάποιος από το κοινό φώναξε: «Για το Παπαγεωργίου θα μιλήσετε;», με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και η κ.Χατζηγεωργίου  να διακόψει την ομιλία της και να αποχωρήσει.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν από μικροφώνου από τους διοργανωτές της εκδήλωσης να μην αποχωρήσει η υφυπουργός κατευθύνθηκε στην έξοδο και αποχώρησε από την εκδήλωση.

Στο ακροατήριο βρισκόταν μεταξύ των άλλων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου ο οποίος δεν ακολούθησε την υφυπουργό στην έξοδο, καθώς και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες σχολίασε αρνητικά την απόφαση της κ. Χατζηγεωργίου να αποχωρήσει.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της για το περιστατικό, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου αναφέρει:

«Στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στην οποία ήμουν προσκεκλημένη να απευθύνω χαιρετισμό με το θεσμικό μου ρόλο ως Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), αντιμετώπισα την άθλια και τραμπούκικη συμπεριφορά ακροβολισμένων στελεχών της ΝΔ, που παριστάνοντας τους αγανακτισμένους πολίτες δεν μου επέτρεψαν να ολοκληρώσω την ομιλία μου.

Την ώρα που αναφερόμουν στο αναμφισβήτητα θετικό έργο της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, δόθηκε το σύνθημα από τον υιό πρώην βουλευτή της ΝΔ και σημερινό δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Θεσσαλονίκης Κούβελα, για να ξεκινήσουν φωνές και διαμαρτυρίες νεοδημοκρατών. Προφανώς η πολλή παρέα με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής θύμισε στους νεοδημοκράτες-νεοτραμπούκους το παρακρατικό παρελθόν των προγόνων τους.

Είναι βέβαιο ότι το κοινωνικό έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλεί τους κρατικοδίαιτους κόλακες του παλιού πολιτικού καθεστώτος που κατεδάφισε τη δημόσια Υγεία στα μαύρα χρόνια της περιόδου 2010-2014 αλλά και παλαιότερα.

Ακόμη και σε μία εκδήλωση τιμής στην προσφορά του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και όλης της Βόρειας Ελλάδας δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν το μίσος τους για μια κυβέρνηση που απέδειξε έμπρακτα την κοινωνική και πολιτική γύμνια της Νέας Δημοκρατίας, το βρώμικο παρελθόν και το σκοτεινό μέλλον της.

Κύριε Μητσοτάκη, τα στελέχη του κόμματός σας όσο περνάει ο καιρός τόσο μοιάζουν στους φασίστες – τραμπούκους που τόσο καιρό ξεπλένετε με τη ρητορική και τη στάση σας».