Λοβέρδος για Novartis: Αθλιότητες τα περί δωροδοκίας – Με τον Φρουζή δεν ανταλλάξαμε τηλεφωνήματα ή e-mail

protothema.gr

Δείτε βίντεο με τη συνέντευξη Τύπου του Ανδρέα Λοβέρδου – Τι απάντησε για τα φάρμακα Gilenya,  Lucentis και Tasigna – Δεν μπορούν να με ακουμπήσουν, διασώσαμε δισεκατομμύρια από τη σπατάλη – Πρώτος εγώ θα ψηφίσω την άρση ασυλίας μου – Η ψήφος μας θα είναι η έναρξη της τελικής τους αποκαθήλωσης τόνισε ο πρώην υπουργός

«Πρώτος εγώ θα ψηφίσω την άρση ασυλίας μου. Είναι πολύ η συγκινητική η στήριξη των συναδέλφων μου. Η ψήφος μας θα είναι η έναρξη της τελικής τους αποκαθήλωσης» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος στο διαβιβαστικό έγγραφο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή για την υπόθεση Novartis.

Αναλυτικά επεσήμανε:

«Στην Βουλή των Ελλήνων και στις μηνύσεις μου κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων κονιορτοποίησα όλες τις συκοφαντίες των άθλιων κακοποιών. Από τον φάκελο που εστάλη στη Βουλή προκύπτει, πως οι συμπληρωματικές καταθέσεις ανθρώπων που δόθηκαν έως και την 4η Απριλίου, δηλαδή πριν μία εβδομάδα (!!!), το εντός εισαγωγικών «κατηγορητήριο», εξαφανίζεται πλήρως. Επαναλαμβάνω όσα έχω ήδη με αδιάσειστα επιχειρήματα διευκρινίσει στις μηνύσεις μου κατά των κουκουλοφόρων και στις ομιλίες μου στη Βουλή και προσθέτω:

I. Τα συγκεκριμένα φάρμακα

Η αποδεδειγμένη αλήθεια για τα φάρμακα, για τα οποία ακούστηκαν και γράφτηκαν αθλιότητες, έχει ως εξής:
-Gilenya: Υπήρχε ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για ένα φάρμακο που συμπυκνωνόταν σε χάπι και ήταν θεραπευτικό για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και αντικαθιστούσε νοσοκομειακή θεραπεία. Είχαμε τεράστια συνολική ωφέλεια με το χάπι αυτό και για τους ασθενείς και για τα οικονομικά του συστήματος υγείας. Δεν υπήρχε τότε αίτηση από άλλη εταιρεία για άλλο φάρμακο. Η επόμενη αίτηση έγινε το 2014. Ο ΕΟΦ μάλιστα το τιμολογούσε ακριβότερα και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου το έβαλαν σε χαμηλότερη τιμή. Να σημειωθεί ότι και για το φάρμακο αυτό και για τα επόμενα φάρμακα αλλά και για όλες τις χιλιάδες των φαρμάκων που ετιμολογούντο στην αρμόδια επιτροπή συμμετείχαν και εκπρόσωποι των εταιριών και εάν μεροληπτούσε η επιτροπή, θα αντιδρούσαν όλες οι υπόλοιπες. Ήταν εντυπωσιακό ότι μετά από κάθε τιμολόγηση είχαμε πέντε-δέκα ενστάσεις για περίπου 10.500 φάρμακα.

Tasigna: Υπήρχαν ομόφωνες εισηγήσεις από την αρμόδια επιτροπή. Δεν ήταν καινούργιο φάρμακο όπως ψευδέστατα λέγεται. Είχε μπει από το 2010 και απλώς έγινε μία νέα τιμολόγηση για μικρότερη και πιο οικονομική συσκευασία.

Lucentis-Avastin: Η κυκλοφορία του Lucentis έγινε προ της υπουργίας μου και η παραμονή του συνεχίστηκε με απολύτως νόμιμο τρόπο. Οι άθλιοι με κατηγορούν γιατί δεν επιτρέψαμε να χρησιμοποιείται για την ίδια ασθένεια και το Avastin! Και αποκρύπτουν δολίως ότι ο ΕΟΦ είχε απαγορεύσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου για οφθαλμολογικές παθήσεις, επειδή είχε παγκοσμίως άδεια κυκλοφορίας για τη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος. Άρα, όποιος Υπουργός επέτρεπε την χρήση του Avastin για οφθαλμολογικούς σκοπούς, θα κινδύνευε να κατηγορηθεί και να πάει στο ειδικό δικαστήριο.

II. Η αθλιότητα της δήθεν δωροδοκίας.

-Για την αθλιότητα αυτή επαναλαμβάνω πως τον κ.Φρουζή τον αγνοούσα ως όνομα, ως πρόσωπο και ως οτιδήποτε άλλο έως τα τέλη Μαρτίου του 2012, οπότε και μου συστήθηκε ως νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακοβιομηχάνων. Ένα μήνα μετά έφυγα από το Υπουργείο. Όμως οι κουκουλοφόροι και οι λοιποί ψευδομάρτυρες λένε, ότι τον γνώριζα από το 2009.

– Σε πλήρη αντίθεση με όσα λέγονται από τους κουκουλοφόρους, με τον κ. Φρουζή δεν έχω ανταλλάξει ποτέ ούτε τηλέφωνο, ούτε e-mail. Δυόμιση χρόνια «ερευνούν» την υπόθεση, το ξέρουν καλά αυτό! Πολύ καλά μάλιστα! Και το κρύβουν!

– Με τον κ. Φρουζή ουδέποτε έχουμε συναντηθεί εκτός υπουργείου και εντός μόνο την φορά που προανέφερα. Η συνάντηση αυτή διήρκησε όσο διαρκεί μια χειραψία. Ακόμη κι αν τον είχα δει οποτεδήποτε ή οπουδήποτε δεν τον αναγνώριζα ούτε ως Φρουζή, ούτε ως Novartis.

– Χρήματα δεν έχω, γι’ αυτό δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ. Κι ας έψαξαν εμένα, τα ανήλικα παιδιά μου, τους συγγενείς και τους συνεργάτες μου. Κι όμως απέφευγαν να το δώσουν στη δημοσιότητα.

III. Συμπέρασμα

Για τα φάρμακα ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που μου εισηγήθηκαν ομοφώνως οι αρμόδιες επιτροπές και οι τελικές επιλογές του Υπουργείου ήταν προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και των ασθενών.
Η αθλιότητα της δωροδοκίας έγινε τάχα από άνθρωπο που όμως αποδεδειγμένα δεν γνώριζα όσο καιρό ήμουν στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας και τον συνάντησα μόνο για μια χειραψία όταν έγινε Πρόεδρος το ΣΦΕΕ, ένα μήνα πριν φύγω από το Υπουργείο, στα τέλη Μαρτίου του 2012.

Ντροπή τους!!!
Θα δώσουν λόγο για όλα αυτά!!!
Δεν μπορούν να ακουμπήσουν ούτε εμένα, ούτε το κόμμα, στο οποίο έχω την τιμή να ανήκω!!!
Κάναμε τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στο χώρο και διασώσαμε δισεκατομμύρια από τη διαφθορά και τη σπατάλη!!!

Η αρχισυνωμοσία θα πέσει στο κενό – Θα τους συντρίψω

«Θα αντιμετωπίσουμε αυτούς τους κακοποιούς που έφτασαν αυτήν την υπόθεση εδώ, πρόσωπο με πρόσωπο. Και κάποια στιγμή θα καθίσει και ο τελευταίος στο σκαμνί».

Αυτό τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis και στις κατηγορίες που του αποδίδονται με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

«O κόσμος μετά από δύο χρόνια ερευνών και αφού δεν βρήκαν απολύτως τίποτα έχει καταλάβει πόσο σκευωροί είναι» είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο πρώην υπουργός Υγείας.

 

«Όλα αυτά που λέγανε, οι κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες τώρα ελαχιστοποιούνται. Προσωπική πρωτοβουλία για τα φάρμακα δεν υπήρξε. Όλα έγιναν με ομόφωνες αποφάσεις των επιτροπών… Επι μέρες έλεγαν ότι βρέθηκαν χρήματα… Δεν βρήκαν απολύτως τίποτα. Ψεύδη… Καμία εταιρεία δεν γνωρίζω Και την prestige την έμαθα αφού ξέσπασε η υπόθεση Novartis » είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός .

Ο Α. Λοβέρδος τόνισε ακόμα ότι τις καταγγελίες των κουκουλοφόρων μαρτύρων ότι έλαβε 200.000 ευρώ από τον Φρουζή δεν τα σεβάστηκε ούτε η κα Τουλουπάκη η οποία απλώς τα ακτέγραψε και ανέφερε ότι πρέπει να ερευνηθεί ο Φρουζής.

«Σε πλήρη αντίθεση με όσα λέγονται από τους κουκουλοφόρους, με τον κ. Φρουζή δεν έχω ανταλλάξει ποτέ ούτε τηλέφωνο, ούτε e-mail» επανέλαβε ο πρώην υπουργός. «Τους προκαλώ να φέρουν ένα τηλέφωνο». «Τον άνθρωπο δεν τον ήξερα» σημείωσε χαρακτηριστικά… και πρόσθεσε: «Δεν θα χρησιμοποιήσω κανέναν νομικό τερτίπι. Η κατάχρηση εξουσίας είναι δεδομένη…Θα τους συντρίψω… Η αρχισυνωμοσία δεν έγινε στην Δικαιοσύνη αλλά στην Πολιτική».