Ο Μανιάτης ζητά ξανά απαντήσεις από τον Τσίπρα για τον Πετσίτη: Υπάρχει σκοτεινή ροή παράνομου χρήματος

protothema.gr

«Η κορύφωση του σκανδαλώδους χειρισμού του θέματος είναι η αποκάλυψη και ομολογία αποδοχής από την ίδια, ότι η Γ.Γ. Διαφθοράς, ήταν δικηγόρος σε υποθέσεις του εμπλεκομένου με την υπόθεση, δικηγορικού γραφείου Αρτεμίου» σημειώνει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ

Νέα ερώτηση για την υπόθεση ELFE-ΔΕΠΑ-Αρτεμίου ζητά από την κυβέρνηση ο Γιάννης Μανιάτης με κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Στα αμείλικτα ερωτήματα που έχουν εμφανιστεί τους προηγούμενους μήνες για τις σχέσεις Μ. Πετσίτη-ELFΕ-ΔΕΠΑ, δεν έχετε απαντήσει στη Βουλή, παρά τις επανειλημμένες Επίκαιρες Ερωτήσεις που σας έχω καταθέσει» αναφέρει στην αρχή του κειμένου του ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής για να συνεχίσει:

«Στα ερωτήματα αυτά, διαρκώς προστίθενται δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει ροή μεγάλου ύψους χρηματικών εμβασμάτων από κυπριακές offshore εταιρείες προς τους λογαριασμούς του ανθρώπου του στενού σας περιβάλλοντος, κ. Μ. Πετσίτη. Μάλιστα, από την έναρξη της κυβερνητικής σας θητείας αποκαλύπτεται ότι ως υπουργός Επικρατείας, ο κ. Νίκος Παππάς μετέφερε σε φυλακισμένο στις κυπριακές φυλακές, κατηγορούμενο για οικονομικά σκάνδαλα “τη στήριξη και την αγάπη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα”.

Αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι η επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση βρώμικου χρήματος αντικατέστησε αδικαιολόγητα και προκλητικά τον Διευθυντή του Τμήματος Ερευνών της Αρχής, ο οποίος πρόσφατα κατέθεσε πόρισμα για την υπόθεση ELFE- ΔΕΠΑ, ενώ ταυτόχρονα διερευνά σύνθετες υποθέσεις υψηλού οικονομικού και πολιτικού ενδιαφέροντος, όπως αυτές συγκεκριμένης τράπεζας. Ανάμεσα σε αυτές και υποθέσεις ροής υψηλών χρηματικών εμβασμάτων από Βενεζουέλα μέσω Ελβετίας, προς Ελλάδα, για αγορά ακινήτων στην Αθήνα. Ως αποτέλεσμα της “εξώθησης σε παραίτηση”, ο εν λόγω υπάλληλος ζήτησε την άρση της απόσπασής του από την Αρχή».

«Η κορύφωση του σκανδαλώδους χειρισμού του θέματος είναι η αποκάλυψη και ομολογία αποδοχής από την ίδια, ότι η Γ.Γ. Διαφθοράς, ήταν δικηγόρος σε υποθέσεις του εμπλεκομένου με την υπόθεση, δικηγορικού γραφείου Αρτεμίου, τον οποίο θα όφειλε εκ της πολιτικής της θέσεως να ελέγξει για διαφθορά, όπως και τον κ. Μ. Πετσίτη» τονίζει ο ίδιος για να προσθέσει:

«Είναι σαφές ότι υπάρχει σκοτεινή ροή παράνομου χρήματος για την οποία είναι γνωστή η αφετηρία και ο προτελευταίος σταθμός. Διάφοροι επιχειρηματίες χρηματοδότησαν πολλαπλά τον άνθρωπο του περιβάλλοντός σας και φίλο του υπουργού σας Ν. Παππά, τον κ. Μ. Πετσίτη, χωρίς να είναι γνωστό ποιος ήταν ο τελικός παραλήπτης των χρημάτων αυτών. Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά πρέπει να είναι σαφείς, τεκμηριωμένες και να δοθούν μόνο από εσάς ως πολιτικό προϊστάμενο και υπεύθυνο για τη συμπεριφορά υπουργών και διορισμένων από την κυβέρνησή σας αξιωματούχων».

Ο βοιυλευτής του ΚΙΝΑΛ ρωτά τέλος τον πρωθυπουργό:

«Ποιες είναι οι καθαρές πολιτικές απαντήσεις στα ζητήματα της αδικαιολόγητης μισθοδοσίας του κ. Μ. Πετσίτη από την ELFE – Λαυρεντιάδης, που χρωστά άνω των 120 εκατ. € στη ΔΕΠΑ, της πολιτικής αιτιολόγησης της χρηματοδότησης του ιδίου προσώπου από τον συνεργάτη του κ. Ν. Παππά, δικηγόρο offshore εταιρειών με έδρα την Κύπρο, καθώς και των αποφάσεων απομάκρυνσης του αρμόδιου Διευθυντή ελέγχου της υπόθεσης ELFE – ΔΕΠΑ;

Γιατί δεν έχει άμεσα αντικαταστήσει τη Γ.Γ. Διαφθοράς κα Ξεπαπαδέα, δεδομένου ότι η επαγγελματική εμπλοκή της στην υπόθεση έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με τα καθήκοντά της ως Επικεφαλής των υπηρεσιών καταπολέμησης διαφθοράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης; Θεωρεί ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να ανεχθούν άλλο τη σιωπή του στο κραυγαλέο αυτό σκάνδαλο, ως να μην έχει συνολική πολιτική ευθύνη για τη συμπεριφορά υπουργών ή κυβερνητικών αξιωματούχων του;»