Ο Κυριάκος δεν είναι Κούλης ή τι ζητά η αριστερά στην ΕΥΠ

liberal.gr

Θανάσης Μαυρίδης

Προσωπικά δεν έχω καταλάβει τι σχέση μπορούσε να έχει με την ΕΥΠ ο εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ή Μίμης για τους φίλους του, κι ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης. Πόσο σχετικοί, δηλαδή, ήταν με το αντικείμενο. Γιατί άραγε κτυπούν τον Παναγιώτη Κοντολέοντα για την «επαγγελματική του επάρκεια»; Γιατί όλος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της αριστεράς έχει στοχοποιήσει τον επικεφαλής της ΕΥΠ;

Ναι, αλλά ο Παναγιώτης Κοντολέων δεν έχει και τα τυπικά προσόντα, λένε οι «εχθροί» του. Δηλαδή, δεν έχει πτυχίο αναγνωρισμένο από το παλιό ΔΙΚΑΤΣΑ. Ούτε και ο Γιάννης Ρουμπάτης είχε! Και συνεχίζουν οι προπαγανδιστές: Ναι, αλλά για τους άλλους θα λέμε τώρα;

Η ουσία είναι ότι ο Παναγιώτης Κοντολέων ενοχλεί. Για έναν και μοναδικό λόγο! Δεν προέρχεται από την καρδιά του συστήματος της ΕΥΠ. Κι αυτό είναι ένα σοβαρό σφάλμα στον μικρόκοσμο της οδού Κατεχάκη. Αν όμως θέλεις κανείς να αναδιοργανώσει το κράτος, δεν μπορεί να πάει σε συμβιβασμό με τους… Φώτηδες αυτού του κόσμου! Με το παρακράτος που πουλάει τις υπηρεσίες του σε περισσότερα από ένα αφεντικά. Το κακό δεν είναι να εργάζεται κανείς στον ιδιωτικό τομέα, όπως έχει εργαστεί ο κ. Κοντολέων. Το κακό είναι να εργάζεται στον δημόσιο τομέα, να πληρώνεται από τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και στην συνέχεια να πουλάει το προϊόν της εργασίας του και στον ιδιωτικό τομέα. Αφορολόγητα!

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Η ιστορία αυτή κρύβει περισσότερη ουσία απ’ όση ίσως φαίνεται με μια πρώτη ματιά. Η αριστερά που έβαλε έναν… δημοσιογράφο ως διοικητή στην ΕΥΠ (το ερώτημα είναι που αυτός έμαθε τα της υπηρεσίας), θέλει να μάθει τι σχέση έχει με το αντικείμενο ένας άνθρωπος με πολυετή πείρα σε θέματα ασφαλείας. Η αριστερά που τοποθέτησε τον απόφοιτο λυκείου κ. Φίλη υπουργό της Παιδείας, ζητά να μάθει γιατί δεν έχει αναγνωριστεί το πτυχίο του κ. Κοντολέοντα από το παλιό ΔΙΚΑΤΣΑ. Όχι ότι δεν υπάρχουν σφάλματα στην διαχείριση όλης αυτής της ιστορίας από την σημερινή κυβέρνηση. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι άλλο. Πρέπει πάση θυσία ο κ. Κοντολέων να… απομακρυνθεί. Αυτό είναι το ζητούμενο. Αν το ζητούμενο ήταν το πτυχίο του κ. Κοντολέοντα, τότε θα έπρεπε να υπάρχει το ίδιο αίτημα και για τον κ. Ρουμπάτη. Τουλάχιστον γι’ αυτούς που σήμερα διαμαρτύρονται για το πτυχίο του κ. Κοντολέοντα.

Θα δεχόμουνα την κριτική για την τροπολογία, αν δεν ήταν η ΕΥΠ. Αν ήταν ένας οποιοσδήποτε άλλος Οργανισμός. Εδώ όμως μιλάμε για τον αρχηγό της ΕΥΠ κι αυτός θα πρέπει να είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Για να μην κοροϊδεύουμε το ένας τον άλλον, ας θυμηθούμε τι ακριβώς έγινε το 2004, όταν ανέλαβε την κυβέρνηση ο κ. Καραμανλής. Τότε, λοιπόν και εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων καθυστέρησε σημαντικά η αλλαγή της διοίκησης της ΕΥΠ. Και κάπως έτσι είχαμε το σκάνδαλο των υποκλοπών! Είναι σημαντική υπηρεσία η ΕΥΠ! Γι αυτό άλλωστε και ο κ. Τσίπρας άλλαξε τον διοικητή της ΕΥΠ πριν καν διορίσει την κυβέρνησή του. Ήταν η πρώτη του πράξη ως πρωθυπουργός. Προφανώς τον είχε ενημερώσει για την σπουδαιότητα της κίνησης ο κύριος Μίμης, ο οποίος και είχε διατελέσει αρχηγός της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Καραμανλή. Μετά το φιάσκο των υποκλοπών ο κ. Καραμανλής έψαξε να βρει έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης να τοποθετήσει στη υπηρεσία. Δεν τον ρώτησε εκείνη την ώρα αν είχε δεκαετή … εμπειρία στο αντικείμενο!

Τέσσερα χρόνια στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ έμαθε καλά τα κατατόπια των υπογείων. Την ίδια ώρα όμως θα πρέπει να θεωρούν ακόμη «Κούλη» τον Κυριάκο για να πιστεύουν ότι θα τοποθετήσει στην ΕΥΠ κάποιον ο οποίος θα έχει τις ευλογίες του Κονκλαβίου της Κατεχάκη. Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο. Γι’ αυτό άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους κέρδισε κατά κράτος. Επειδή δεν είναι Κούλης!

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

news247.gr

Κοντολέων και υποδιοικητές ΕΥΠ: Αυτά είναι τα βιογραφικά τους

Τα βιογραφικά των προσώπων που στελεχώνουν το νέο επιτελείο εθνικής ασφάλειας της χώρας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Πρόκειται για τους Κοντολέων, Γκρίζη, Μελιτσιώτη, Μητσιάλη και Διακόπουλο.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα βιογραφικά των προσώπων που στελεχώνουν το νέο επιτελείο εθνικής ασφάλειας της χώρας. “Αυτονοήτως, διαθέτουν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που απαιτούν οι θέσεις τους” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Παναγιώτης Κοντολέων, Διοικητής ΕΥΠ

O Παναγιώτης Κοντολέων γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. To 1999 oλοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση (Management) στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το 2001 απέκτησε Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Επί σειρά ετών διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε εταιρείες υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ τα τελευταία επτά χρόνια κατείχε θέση Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου σε όμιλο εταιρειών, που συνολικά απασχολεί πάνω από 2000 άτομα προσωπικό, και έχει κύκλο εργασιών της τάξης των 50 εκ. ευρώ. Μιλάει αγγλικά και έχει βασική γνώση γαλλικών. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Βασίλειος Γκρίζης, Α’ Υποδιοικητής, με επιχειρησιακές αρμοδιότητες.

Γεννήθηκε το 1962 στην Ευρυτανία και είναι έγγαμος με ένα παιδί. Είναι απόφοιτος της σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχοντας κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ασφάλεια στη Σχολή Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Στελεχών Επιτελών-ΕΛΑΣ. Το 2017 απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έχοντας ολοκληρώσει διατριβή με θέμα «Γεωπολιτικές Διαστάσεις της Προστασίας των Θαλάσσιων Συνόρων και Διαχείριση Κινδύνων». Από το 2010 ως το 2017 ήταν Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), έχοντας στο παρελθόν υπηρετήσει ως στέλεχος της Δ/νσης Ασφάλειας της ΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 με αρμοδιότητα το σχεδιασμό και υλοποίηση του Προγράμματος Ασφάλειας Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων & Εκδηλώσεων. Έχει επίσης συνεργαστεί με την FRONTEX για ζητήματα μετανάστευσης/κέντρων υποδοχής, τις CEPOL, INTERPOL και EUROPOL, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), ως μέλος τη Ολυμπιακής Συμβουλευτικής Ομάδας για 7 χώρες, τον ΟΗΕ και τον ECSO – Ευρωπαϊκός Οργανισμός για το Ηλεκτρονικό έγκλημα και την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Μελιτσιώτης Διονύσης, Β’ Υποδιοικητής, υπεύθυνος για οργανωτικά ζητήματα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από το Πεταλίδι Μεσσηνίας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Μετεωρολογία στο ίδιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. Είναι Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Δ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου), Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Μητσιάλης Αναστάσιος, Γ’ Υποδιοικητής, υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις της Υπηρεσίας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και πέρασε τα σχολικά του χρόνια στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου. Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στη Νομική Αθηνών (Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες) ενώ το 1975 εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία με τον βαθμό Ακολούθου Πρεσβείας (Δ/νση Μέσης Ανατολής). Το 1976 ήταν μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (Ειδική Πολιτική Επιτροπή), από το 1978 ως το 1980 Γραμματέας Πρεσβείας και Διευθύνων στο Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ρώμης, και από το 1981 ως το 1984, υπηρέτησε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη. Από το 1984 ανέλαβε διαδοχικά Γενικός Πρόξενος στο Γιοχάνεσμπουργκ και το Λονδίνο, το 1991 Υποδιευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην Κεντρική Υπηρεσία, και το 1992 Διευθυντής Εθιμοτυπίας. Το 1995 γίνεται Πρέσβης της Ελλάδας στην Αργεντινή, το 1999 πρέσβης στο Ισραήλ, το 2002 αναλαμβάνει Επικεφαλής Διεύθυνσης Σχέσεων με Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά, το 2003 Γενικός Διευθυντής Προσωπικού, Διοίκησης και Οργάνωσης και το 2004 Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρώμη.

Αλέξανδρος Διακόπουλος. Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού

Ο αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος έχει υπηρετήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις από πολλές και διαφορετικές θέσεις. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΘΑ, Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης και Διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Έχει υπηρετήσει επίσης ως Ναυτικός Ακόλουθος στην Άγκυρα, ενώ την τελευταία διετία πριν την αποστρατεία του τον περασμένο Ιανουάριο ήταν Διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Έχει εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και τη Γαλλία και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στη δημόσια διοίκηση από το πανεπιστήμιο του Harvard.