Μητσοτάκης με φοιτητές στο Eindhoven: Έχουμε κι εμείς καλά πανεπιστήμια

news247.gr

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Eindhoven επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός και συζήτησε με φοιτητές και καθηγητές για τις νέες τεχνολογίες και την ανάπτυξη. Η ελληνική πλευρά προσβλέπει σε συνέργειες με την Ολλανδία στον τομέα των τεχνολογιών

Για τις νέες τεχνολογίες και πως αυτές μπορούν να στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη συζήτησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με καθηγητές και φοιτητές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Eindhoven, πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στην Ολλανδία.

Μητσοτάκης με φοιτητές στο Eindhoven: Έχουμε κι εμείς καλά πανεπιστήμια

Ο κ.Μητσοτάκης είχε διαλόγους και με Ελληνες φοιτητές, με τους οποίους συμφωνησε ότι έχει και η Ελλάδα πολύ καλά πανεπιστήμια, ακόμη και καλύτερα.

Πρόκειται για μια περιοχή που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης διεθνώς, ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προσβλέπει στην ανάπτυξη συνεργειών με την ολλανδική πλευρά προκειμένου να δημιουργηθούν συμπράξεις στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας.

Μητσοτάκης με φοιτητές στο Eindhoven: Έχουμε κι εμείς καλά πανεπιστήμια

«Είναι καιρός να περάσουμε από την προσέγγιση που εστιάζει αποκλειστικά στο μάθημα που γίνεται στην τάξη σε μια διεπιστημονική προσέγγιση η οποία επιτρέπει στους μαθητές να λύνουν προβλήματα και να αξιοποιούν τη γνώση που αποκτούν», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης εστιάζοντας στην ανάγκη στήριξης της καινοτομίας.

«Στην Ελλάδα έχουμε εξαιρετικούς ερευνητές και οι επιδόσεις μας είναι πολύ ψηλές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ισχυρότερη σύνδεση με την αγορά για τη στήριξη της ανάπτυξης. Ο αρμόδιος υπουργός Έρευνας και Ανάπτυξης μπορεί να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης με φοιτητές στο Eindhoven: Έχουμε κι εμείς καλά πανεπιστήμια

Σημειώνεται δε ότι ον Πρωθυπουργό συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γρηγόρης Δημητριάδης, οι οποίοι θα αναλάβουν την υλοποίηση των συνεργειών με την ολλανδική πλευρά.