Αττική Οδός: Δεν θα εφαρμοστούν οι αυξήσεις στα διόδια

liberal.gr

Δεν θα ισχύουν τελικά οι αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού που είχαν αναγγελθεί τον περασμένο Ιούνιο, όπως γνωστοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με σχετική ανακοίνωση.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικής Οδού δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων τελών που ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου 2019», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του ΔΣ της Αττικής Οδού, εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Αναλυτικά στη δήλωσή του αναφέρει: «Όταν η Αττική Οδός ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια, βρισκόμασταν στην αντιπολίτευση. Το στενό κομματικό μας συμφέρον ήταν η τοποθέτησή μας να περιοριστεί στο ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ… Όμως ξεκαθαρίσαμε, επίσης, ότι διαφωνούμε με αυτή την αύξηση γιατί είναι κοινωνικά άδικη. Σταθερά στην ίδια θέση επιμείναμε και όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Υπουργείου. Κι έτσι σήμερα, βλέπουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις. Πάνω απ’όλα, το καλό του πολίτη».

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου είχε ανακοινωθεί ότι τα διόδια της Αττικής Οδού θα αυξηθούν κατά 50 λεπτά μέσα σε έξι μήνες. Όπως ανέφερε, τότε, η εταιρεία από 1η Ιουλίου του 2019, η νέα τιμή θα διαμορφωνόταν στα 3 ευρώ και εν συνεχεία από 1/1/2020 στα 3,30 ευρώ.

Οι αυξήσεις θα ίσχυαν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορία οχήματος να ανακοινώνονται στους χρήστες σε εύλογο χρονικό διάστημα προ της εφαρμογής τους.

Στις 25 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα έκανε τα πάντα για να μην υπάρξει αύξηση στα διόδια καθώς όπως είχε επισημάνει πως αν και με βάση σύμβαση του 1996, η εταιρεία μπορεί να προχωρήσει σε αυξήσεις των διοδίων «μονομερώς» και χωρίς να πάρει την έγκριση της Πολιτείας, ωστόσο, δεν θα είχε δίκιο να το κάνει.