Σενάρια «δεξιάς παρένθεσης» επιχειρεί να στηρίξει ο Α. Τσίπρας

liberal.gr

Το σενάριο της δεξιάς παρένθεσης επιχειρεί να στηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να σταματήσουν οι εσωκομματικές κόντρες, αναφέροντας πως η κυβέρνηση τρώει από τα έτοιμα και ως εκ τούτου θα υποχρεωθεί να πάει σε πρόωρες εκλογές.

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, αναφερόμενος στους δυο μήνες διακυβέρνησης από της Νέας Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι «μέχρι στιγμής το μόνο που κάνουν είναι να τρώνε από τα έτοιμα και να σαρώνουν το κράτος».

«Δείτε ποια ήταν η πρώτη κοινοβουλευτική πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης. Η παραπομπή Πολάκη σε δίκη επειδή ξεσκέπασε τις αμαρτίες τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι ακραίοι που έχουν πάρει τα ηνία, θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με την Αριστερά. Το έχουν ομολογήσει χωρίς περιστροφές και ο κ. Μητσοτάκης τούς επιβράβευσε υπουργοποιώντας τους έναν προς έναν. Μόνο που αν επιβάλουν αυτή τη γραμμή με το κυνήγι μαγισσών, θα την πατήσουν άσχημα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε έχει σκελετούς στα ντουλάπια του, ούτε έχει τίποτα να φοβηθεί», αναφέρει.

Παράλληλα, σχολιάζει ότι «πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ήταν να ικανοποιήσουν τα πάγια αιτήματα του ΣΕΒ και του ΔΝΤ για κατάργηση του αιτιολογημένου των απολύσεων με τροπολογίες τελευταίας στιγμής, ανοίγοντας τον δρόμο στην επαναφορά της εργασιακής ζούγκλας των μνημονίων», προσθέτοντας πως «οι μνημονιακές πολιτικές είναι τελικά το κρυφό πρόγραμμα της ΝΔ», τόνισε.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «θα προασπιστεί σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα που του έχει δώσει ο λαός τα κοινωνικά εκείνα στρώματα που εκπροσωπεί. Και στη Βουλή και εκτός Βουλής. Θα βρίσκεται εκεί που διακυβεύονται τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».

Τέλος, για τον μετασχηματισμό του κόμματός του ανέφερε ότι «δεν μένουμε απλώς στην Αριστερά. Δεν είμαστε ενοικιαστές της. Είμαστε, θέλουμε να είμαστε, και δεν πρόκειται να το διαπραγματευτούμε αυτό, το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς στην εποχή μας. Η προσπάθεια μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει σε face control. Έχουν θέση όλοι εκείνοι που κατανοούν ότι η μεγάλη προοδευτική παράταξη και μόνο αυτή μπορεί να δώσει την ενέργεια που χρειάζεται μια στρατηγική αλλαγής και κοινωνικής προόδου».