Πηγές ΕΕ: Δεν ισχύει η λίστα με τα χαρτοφυλάκια νέων Επιτρόπων

liberal.gr

Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαψεύδουν το τηλεγράφημα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) στο οποίο εμφανίζονταν τα ονόματα που αναλαμβάνουν συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια Επιτρόπων της Κομισιόν, μεταξύ των οποίων αναφερόταν και ο Μαργαρίτης Σχοινάς ως επόμενος Επίτροπος Άμυνας και Διαστήματος.

Ειδικότερα, πηγές από τις Βρυξέλλες που μίλησαν στην «Καθημερινή» Κύπρου ανέφεραν κατηγορηματικά πως το περιεχόμενο του δημοσιεύματος δεν απηχεί την πραγματικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι όπως αναφέρει η «Κ» αλλες πηγές υποστηρίζουν πως οι νέοι Επίτροποι της Κομισιόν έχουν κλειδώσει και οι ίδιοι γνωρίζουν τα χαρτοφυλάκια που αναλαμβάνουν, ωστόσο δεσμεύονται με όρους εμπιστευτικότητας να μην υπάρξουν διαρροές μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις.

Με βάση τη λίστα που δημοσιεύθηκε, το χαρτοφυλάκιο Διαστήματος και Άμυνας δινόταν στον Μαργαρίτη Σχοινά, νυν εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή, κάτι το οποίο δεν θα γίνει.

Υπενθυμίζεται ότι τα χαρτοφυλάκια των νέων Επιτρόπων αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα την ερχόμενη Τρίτη, από την νέα πρόεδρο της Κομισιόν Φον Ντερ Λάιεν.