Κ. Μητσοτάκης σε μαθητές: Να χαίρεστε τη γνώση και τις εμπειρίες του σχολείου

protothema.gr

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι μαθητές τον Κυριάκο Μητσοτάκη – «Θα στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια εκπαίδευση» το μήνυμα του πρωθυπουργού τνο οποίο συνόδευε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη – Πρώτο κουδούνι σήμερα για 1,5 εκατ. μαθητές – Προβλήματα σε σχολεία λόγω του σεισμού

Με τον καθιερωμένο αγιασμό άρχισαν σήμερα τα σχολεία. Το πρώτο κουδούνι χτύπησε για περίπου 1,5 εκατομμύρια μαθητές και περίπου 150.000 δασκάλους οι οποίοι μπαίνουν από σήμερα στο νέο σχολικό έτος. Σημαντική ημέρα είναι η σημερινή για τα χιλιάδες «πρωτάκια» που θα περάσουν για πρώτη φορά την πόρτα του δημοτικού στο οποίο φοιτούν περισσότεροι από 600.000 μαθητές.

Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο για την νέα σχολική χρονιά με τα βιβλία ήδη να βρίσκονται στα σχολεία από το καλοκαίρι ενώ υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια.

Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες. Κλειστά παραμένουν 4 σχολεία σε Αιγάλεω και Πετρούπολη, λόγω ζημιών που υπέστησαν από τον σεισμό. Τα σχολεία κρίθηκαν ακατάλληλα και έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές θα φιλοξενηθούν σε κοντινά σχολεία .Προκειμένου να μην υπάρξουν διπλοβάρδιες επελέγη ως λύση η στέγαση των μαθητών του 2ου ΓΕΛ σε κοντέινερ που αναμένεται να τοποθετηθούν στην αυλή του 1ου. Με αυτήν τη λύση συμφωνούν οι μαθητές και οι γονείς και των δύο σχολείων ενώ από το πρωί η τεχνική υπηρεσία του δήμου και κλιμάκιο των ΚΤΥΠ προχώρησαν σε αποτύπωση του χώρου προκειμένου να γίνει άμεσα η εγκατάσταση των κοντέινερ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 7ο δημοτικό Γαλατσίου.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με αρκετούς μαθητές του δημοτικού σχολείου, δασκάλους και γονείς ενώ στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό.«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι στο Γαλάτσι για να γιορτάσω μαζί σας την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μίας χρονιάς που θα χτυπήσει το κουδούνι σε 4.500 δημοτικά και σε 5.500 νηπιαγωγεία σε της χώρας, με δασκάλους καθηγητές και βιβλία στη θέση τους».Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος φύτεψε μια ελιά στο προαύλειο του σχολείου , έκανε ιδιαίτερη μνεία στα πρωτάκια του δημοτικού και στα παιδιά του νηπιαγωγείου. «Είναι πράγματι ξεχωριστά αυτά τα χρόνια. Να χαίρεστε τη γνώση και τις εμπειρίες του σχολείου, να σέβεστε τους δασκάλους και να ακούτε τους γονείς σας». Ως δώρο στον κ. Μητσοτάκη πρόσφεραν μία γλάστρα που είχαν φυτέψει οι μαθητές την προηγούμενη χρονιά σε σχετικό μάθημα.

Αναφερόμενους στους δασκάλους είπε ότι εκτιμά το έργο τους και σημείωσε πως θα κάνει ότι μπορεί η Πολιτεία για την ενίσχυσή τους. Ειδικά στους δασκάλους, να ξέρουν πόσο εκτιμούμε το πολύ δύσκολο έργο τους.