Εντολή στήριξης από τον Τσίπρα: «Θα είστε όλοι… Παπαγγελόπουλος»

e-typos.com

Εντολή για πλήρη στήριξη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία σκευωρία, να κάνει λόγο για αντιπερισπασμό και κουκούλωμα από την πλευρά της πλειοψηφίας και να ρωτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. γιατί δεν παρέπεμψε σε προανακριτική όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται, δηλαδή και τον κ. Τσίπρα, αλλά μόνο τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Απέναντι στο κλίμα που δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι η μακροσκελής προχθεσινή δήλωση της γραμματέως του κόμματος Ολγας Γεροβασίλη δεν είχε ούτε στήριξη ούτε καν αναφορά στον κ. Παπαγγελόπουλο, ο πρώην πρωθυπουργός επιχείρησε να θέσει όλα τα στελέχη προ των ευθυνών τους, ζητώντας τη δημόσια στήριξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. Ο λόγος είναι ότι ο κ. Τσίπρας και οι επιτελείς του γνωρίζουν πως υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν λανθασμένη τακτική την ταύτιση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Παπαγγελόπουλο, αλλά και επειδή πρόκειται για μία μεταγραφή από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας και όχι για μέλος του κόμματος.

Η θέση του κ. Τσίπρα και των επιτελών του είναι ότι από τη στιγμή που ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα από τα πλέον βασικά της στελέχη και οι ενέργειές του γίνονταν ομόφωνα αποδεκτές (σ.σ. γίνονταν;) από το υπουργικό συμβούλιο, τότε η στήριξη αφορά τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης και πρέπει να είναι δεδομένη.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε ομοφωνία και ομοψυχία στην υπόθεση της Novartis και φέρεται να εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για δηλώσεις εκτός κεντρικής γραμμής, όπως αυτή του κ. Σάκη Παπαδόπουλου για τους επτά πολιτικούς των οποίων οι υποθέσεις τελικά τέθηκαν στο αρχείο. Χθες, μάλιστα, σε συνέντευξή του – ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο «Επικοινωνία fm» και στον Τάκη Σπηλιόπουλο ότι το γεγονός πως για τους επτά οι υποθέσεις τέθηκαν στο αρχείο δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι.

Σε αυτό το κλίμα, μετά από μία μεγάλη περίοδο σιωπής ή ανεπίσημων διαρροών, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ευθυγραμμισμένος με τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ… ανακάλυψε πολιτική δίωξη εναντίον του:

«Μετά από μία σύντομη ανάγνωση των κρίσιμων εγγράφων της δικογραφίας ανεπιφύλακτα δηλώνω: Πρόκειται για μία πρωτοφανή απόπειρα εκδικητικής πολιτικής δίωξης. Η ανυπαρξία οποιουδήποτε στοιχείου στη δικογραφία σε βάρος μου και σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα μετατρέπουν την αθλιότητα σε γελοιότητα. Με παρανοϊκά μυθεύματα και παράνομες πράξεις προσπαθούν να συσκοτίσουν την αλήθεια, να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό και να συγκαλύψουν βαρύτατες ευθύνες που αφορούν όχι μόνο το σκάνδαλο της NOVARTIS αλλά και τη διερεύνησή του. Θα είναι άξιοι συγχαρητηρίων όσοι καταφέρουν να συντάξουν κατηγορητήριο σε βάρος μου με τα αστεία παρανοϊκά μυθεύματα της δικογραφίας.

Ομως τα ψέματα τελείωσαν. Οποια διαδικασία και αν μεθοδεύσουν σε βάρος μου η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Και στη Δικαιοσύνη και στον ελληνικό λαό. Εφθασε η ώρα να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί συνωμότες και σκευωροί που ταλαιπωρούν για πολλά χρόνια και πληγώνουν βάναυσα το κόμμα τους και τη Δικαιοσύνη. Για πρώτη φορά, ελπίζω και τελευταία, είμαι αναγκασμένος να συμφωνήσω με τον κύριο Σαμαρά. Θα πάμε μέχρι το τέλος».

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, υπάρχει προβληματισμός στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά και την απόφαση του ΚΙΝΑΛ να στηρίξει την πρόταση της πλειοψηφίας.

Από την έντυπη έκδοση