Σε εξέλιξη η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Κλειστοί οι δρόμοι, σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ

liberal.gr

Σε εξέλιξη είναι η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Πριν λίγα λεπτά η πορεία του «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία έφτασε μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Μόλις έφτασαν οι διαδηλωτές έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν.

Κλειστοί είναι πολλοί κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας ενώ πάνω από την Αθήνα υπερίπταται ελικόπτερο της ΕΛΑΣ. Οι Αρχές έχουν καταρτίσει ένα πολύπλευρο σχέδιο προκειμένου να αποτρέψουν επεισόδια από γνωστούς αγνώστους. Συνολικά 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός ενώ την εμφάνισή της θα κάνει και πάλι η ομάδα ΔΡΑΣΗ, πρώην ΔΕΛΤΑ.

Συνολικά 5.000 αστυνομικοί από τις υπηρεσίες των ΜΑΤ, των ΥΜΕΤ και της ΔΙΑΣ, βρίσκονται επί ποδός ενώ την παρουσία της θα κάνει και πάλι η ομάδα ΔΡΑΣΗ (πρώην ΔΕΛΤΑ). Επίσης άντρες της ασφάλειας θα δίνουν εικόνα στη ΓΑΔΑ για την κατάσταση που διαμορφώνεται σε κρίσιμα σημεία της πρωτεύουσας.

Τα μέτρα της αστυνομίας θα είναι δρακόντεια, ειδικά στο Κέντρο της Αθήνας, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται και τα αστυνομικά τμήματα υπό το φόβο επιθέσεων από ομάδες νεαρών. Ο βασικός προβληματισμός της ΕΛΑΣ είναι η κατάσταση που θα διαμορφωθεί στα πολύπαθα Εξάρχεια, το βασικό ορμητήριο αντιεξουσιαστών και αναρχικών, ειδικά μετά τις τελευταίες επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ τόσο στην ΑΣΟΕΕ όσο και σε καταλήψεις της περιοχής.

Από τις 3 το μεσημέρι έχει κλείσει ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής» ενώ στις 16:30 έκλεισαν οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα». Παράλληλα από τις 12 το μεσημέρι τέθηκαν σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Ο ΟΑΣΑ θα προβεί σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής και μεταφοράς της αφετηρίας λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ, σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και σε όλο το κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛΑΣ, σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες έως την Δευτέρα 18/11/2019 στις 06:00.