Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη η γυναίκα-εφιάλτης για trafficking ανήλικων κοριτσιών από τη Νιγηρία

 

Για την σαραντάχρονη Ελληνίδα, με καταγωγή από τη Νιγηρία, εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου και κατόπιν κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης, ώστε να αρχίσει η διαδικασία που απαιτείται για να εκδοθεί στην Ιταλία μετά από το αίτημα έκδοσης που εκκρεμούσε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. από την έρευνα των ιταλικών διωκτικών αρχών προέκυψε ότι είχε διευθυντικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση. Κατά την ίδια ανακοίνωση, κατηγορείται ότι στρατολογούσε μεγάλο αριθμό ανήλικων κοριτσιών από τη Νιγηρία, τα οποία μεταφέρονταν στην Ιταλία, όπου κατακρατούνταν σε διαμερίσματα και μετά από έντονη σωματική κακοποίηση και απειλές κατά της ζωής τους, ωθούνταν στην πορνεία.

Σύμφωνα με την έρευνα των Ιταλών, το παράνομο κέρδος της οργάνωσης,  φέρεται να ξεπερνούσε τις 40.000 ευρώ ανά θύμα.

Η γυναίκα φέρεται να διώκεται ποινικά και στην Αυστρία όπου αναζητείται από τις  διωκτικές αρχές. Στην ίδια ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι κατά την παράλληλη ευρωπαϊκή επιχείρηση συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα,  μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης στην ιταλική επικράτεια.

foto:https://www.hrw.org/report/2019/08/27/you-pray-death/trafficking-women-and-girls-nigeria