Ξεκίνησε η διερεύνηση για την Εθνική-Καρατομήθηκε ο διοικητής της Τροχαίας

liberal.gr

Ξεκίνησε, κατόπιν εντολής του Κυριάκου Μητσοτάκη, η διαδικασία διερεύνησης των αιτιών που προκάλεσαν την χθεσινή ταλαιπωρία των πολιτών, μετά το κλείσιμο λόγω έντονης χιονόπτωσης της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας.

Οι κ.κ. υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, κίνησαν τις διαδικασίες όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.

Επίσης με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αντικαθίσταται ο Διοικητής του Β’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας.

«Ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Η διάχυση ευθυνών, καταλήγει τελικά στο να μην λογοδοτεί κανένας. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί. Όλοι κρινόμαστε. Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουν», αναφέρεται επιπλέον στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Παράλληλα, ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής προχώρησε στη σύσταση επιτροπής υπό την επίβλεψη του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη η οποία θα διερευνήσει και θα εξακριβώσει τα ακριβή αίτια της διακοπής της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο. Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις της επιτροπής θα δοθούν εντός μίας εβδομάδας στον υπουργό, ο οποίος θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, το υπουργείο αναλαμβάνει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της επιβολής κυρώσεων, σε κάθε αρμόδιο φορέα, με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή αντίστοιχων περιστατικών στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται πως από το βράδυ της Δευτέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει εντολή στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης να διερευνήσουν άμεσα τα αίτια της ταλαιπωρίας των πολιτών και του κλεισίματος της εθνικής οδού που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ζηνοβία».